Amedia lanserer nasjonal, digital dagsavis

E-avisen «Ekstra» blir tilgjengelig for en halv million abonnenter.

Publisert Sist oppdatert

Amedia lanserer en daglig nasjonal e-avis, Ekstra. Det melder konsernet i en pressemelding tirsdag.

- Alle som abonnerer på en av konsernets lokalaviser, nesten en halv million mottakere, vil kostnadsfritt få tilgang til det nye produktet, heter det i meldingen. 

E-avisen Ekstra, som kommer ut 16. april, skal være et «eksklusivt tilbud» til de som abonnerer på en av Amedias nærmere 70 aviser.

- Et offensivt tiltak for å gjøre avisabonnementet mer verdifullt, skriver konsernet i pressemeldingen.

Ekstra skal inneholde nyheter og reportasjer fra inn- og utland. Avisen skal komme ut seks ganger i uka, og vil være tilgjengelig sammen med de lokale e-avisene.

- Gjennom vår nye e-avis Ekstra vil vi gi våre abonnenter tilgang til viktig, interessant, relevant, lærerikt og underholdende innhold fra Norge og utlandet. Dette blir et godt supplement til lokalavisen for dem som ønsker å følge det nasjonale og internasjonale nyhetsbildet. Våre abonnenter vil oppleve å få mer igjen for pengene, sier konserndirektør for innholds- og produktutvikling i Amedia, Mari Velsand.

- Amedias 63 aviser produserer daglig nyheter, reportasjer og gode historier som også er av nasjonal interesse. Dette innholdet vil bli en del av e-avisen Ekstra. Annet innhold kommer fra konsernets eget nyhetsbyrå ANB og vår samarbeidspartner NTB, opplyser Velsand.

I tillegg til nyheter fra inn- og utland, vil Ekstra inneholde variert temastoff, bakgrunnssaker og reportasjer fra hele landet.

Avisa vil dessuten ha et rikt tilfang av grafikk og bilder. Den nye avisen kan leses på mobil, lesebrett og pc. Etableringen av Ekstra innebærer at alle Amedias aviser blir totalleverandører av nyheter.

- Med lanseringen av Ekstra vil alle som abonnerer på lokalaviser utgitt av Amedia få et langt bredere og bedre tilbud. I Ekstra har vi tatt mål av oss til å lage en moderne og aktuelle nyhetsavis som i tillegg til å informere også skal være en arena for læring og refleksjon, sier Magne Storedal, som blir den nye avisens ansvarlige redaktør. Han er i dag ansvarlig redaktør for Romerikes Blad.

Ekstra vil være tilgjengelig for abonnentene klokken 21 hver kveld, og skal komme ut alle dager unntatt søndag (det vil si - unntatt lørdag kveld). 

Powered by Labrador CMS