En rekke journalister fra Drammens Tidende og Nettavisen er på plass hos Laagendalsposten for å hjelpe dem med å dekke drapene på Kongsberg.

Aviser sender store ressurser til Kongsberg for å hjelpe kollegene: – Utrolig takknemlig

– Vi hadde ikke håndtert dette på egen hånd. Dette er en måte vi klarer det på, sier Jørn Steinmoen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Redaktør Jørn Steinmoen og Laagendalsposten har satt inn store ressurser for å dekke angrepet på Kongsberg der fem personer onsdag kveld ble drept.

I tillegg til sin egen redaksjon som teller 14 stykker, har Steinmoen fått inn totalt tretten medarbeidere fra henholdsvis Drammens Tidende, Nettavisen og Amedias videodesk. Det har vært til svært god hjelp, ifølge redaktøren.

– Vi hadde ikke håndtert dette på egen hånd. Dette er en måte vi klarer det på, og vi er utrolig takknemlig for at vi har gode kolleger med oss, sier Steinmoen til Medier24.

Og fortsetter:

– Det gjør at vi kan jobbe profesjonelt og godt med en forferdelig hendelse. Det er dypt tragisk, og noe vi bare trodde kunne skje på film.

– Hva går samarbeidet ut på?

– Vi fordeler ressurser, og jobber veldig taktisk klokt. Vi har satt opp grupper som jobber med forskjellige temaer. Det er fri flyt på stoffutveksling i Amedia, sier Steinmoen.

– Ikke trent på dette

Redaktør Steinmoen forteller at situasjonen som har oppstått i forbindelse med drapene på Kongsberg er utfordrende for hans redaksjon.

– Det er enormt krevende for våre reportere å stå i dette. Det er en dyp, dyp tragedie, som er helt absurd og surrealistisk, sier han.

Og fortsetter:

– Det er særdeles krevende, men folkene våre takler dette veldig profesjonelt, og vi har et profesjonelt støtteapparat som står klart for våre medarbeidere.

Steinmoen forteller at avisen ikke har stor erfaring med saker som dette.

– Det er klart at dette er en hendelse vi ikke har trent på. Det er en enorm beskjed og få, og vi agerte raskt da den første Twitter-meldingen kom fra politiet, litt før halv sju. Da sendte vi flere medarbeidere ut i gatene.

– Gjerningsmannen var fremdeles ikke pågrepet. da du sendte ut journalistene Hvilke vurderinger gjorde du deg med tanke på deres sikkerhet?

– Vi ga tydelig beskjed om at hver enkelt først og fremst måtte tenker på sin egen sikkerhet. Første bud ved en slik hendelse er at vi ikke skal sette vår egne medarbeidere i fare, sier Steinmoen.

Laagendalspostens redaktør, Jørn Steinmoen.

– Har det beste apparatet rundt oss

– Hva gjør dere for å ivareta den psykiske helsen til journalistene deres i denne situasjonen?

– Vi har bedriftshelsetjeneste, og legger blant annet opp til et møte med dem i ettermiddag. Vi har involvert HR-avdelingen sentralt i Amedia, og har det beste apparatet rundt oss tilgjengelig, sier Steinmoen.

Han forteller også at de har diskutert temaet på dagens første morgenmøte og at de ansatte har fått beskjed om å si i fra til støtteapparatet, om de har behov for hjelp.

– Hva synes du om kommunikasjonen dere har hatt med politiet i forbindelse med denne saken?

– Jeg reagerer på at de ikke tidligere kunne si antall omkomne og skadde. Umiddelbart reagerer jeg på at de ikke kom ut tidligere, og ga befolkningen et bilde på situasjonen. Dette var gjenstand for rykter, sier Steinmoen.

– Men hvis politiet mener dette var riktig for etterforskningen, kan man vel ha forståelse for det?

– Det kan godt hende de hadde sine grunner for det. Det er ikke kommet ennå, men vil sikkert komme etter hvert. Jeg vil likevel kritisere dem litt for det, for de kunne godt gjort det.

Powered by Labrador CMS