Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv og sjefredaktør Hans-Petter Kjøge i Halden Arbeiderblad.
Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv og sjefredaktør Hans-Petter Kjøge i Halden Arbeiderblad.

Nå begynner Amedia å kutte frekvens: Halden Arbeiderblad og Fremover går fra seks til fire aviser i uka

Begge avisene kutter tirsdag og lørdag på papir - men skal gi ut en «ny digital avis» sju dager i uka.

Publisert

Tirsdag omtalte Medier24 den digitale utviklingen til flere av Amedias aviser. Og spesielt Finnmark Dagblad, hvor over halvparten av abonnentene nå er heldigitale

Konsernet ville ikke da kommentere frekvensendringer, men de var altså ikke langt unna:

Onsdag melder Amedia at Fremover og Halden Arbeiderblad begge går fra seks papiraviser i uka og ned til fire. De to avisene kutter tirsdag og lørdag, med fredag som den nye «helgeavisa». 

Nytt digitalt abonnementsprodukt

Samtidig lanserer begge en ny, digital avis som skal komme med utgave hver dag - altså sju ganger i uka. 

Dette later til å være et nytt produkt, altså ikke den eAvisen vi kjenner som en kopi av papiravisa. Ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge Halden Arbeiderblad presenterer avisa, som hos han får navnet HA7, slik: 

- Det er en avis som publiseres på nett klokka 20.00 hver eneste kveld. Innholdet vil være det beste og viktigste vi har publisert på hjemmesiden vår det siste døgnet. Den er lett å bla og manøvrere seg i, og er spesielt godt egnet for smarttelefon og nettbrett. HA7 er et nytt produkt vi har stor tro på. 

- Frigjør mer tid til journalistikk

I Halden skjer endringen 7. mars, mens Narvik-avisa Fremover kutter to avisdager fra 13. mars. Bakgrunnen for endringene er ikke ukjente; nedgang i antall abonnenter på papir, høye kostnader til trykk og distribusjon og sviktende annonseinntekter.

Og de to dagene som kuttes, er ikke tilfeldig valgt, sier Christian Senning Andersen: 

Christian Senning Andersen, sjefredaktør og daglig leder i Fremover.
Christian Senning Andersen, sjefredaktør og daglig leder i Fremover.

- Da Posten sluttet med ombæring på lørdager var det mange av våre abonnenter som ikke fikk lørdagsutgaven før etter helgen. Tirsdagsavisen er den utgaven som færrest av våre lesere har et forhold til, viser våre undersøkelser, sier han i en melding fra Amedia. 

Også Fremover-sjefen har tro på den nye, digitale avisa, som skal publiseres sju dager i uka. Han tror særlig de digitale leserne vil bli fornøyd med produktet. Og, understreker han: 

– Det er tidkrevende å lage papiravis seks dager i uken. Nå får vi bedre tid til å lage mer og bedre journalistikk. Du får mindre papir, men mer lokalavis.

Saken blir oppdatert. 

Powered by Labrador CMS