Bergensavisen får «kringkastingssjef»: – En skreddersydd rolle for meg

Rune Eriksen slutter som nyhetsredaktør for å løfte avisens direktesendinger og videoinnhold.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Rune Eriksen er ansatt som ny «kringkastingssjef» i Bergensavisen. Det ble informert om på et allmøte i redaksjonen fredag formiddag.

Den formelle tittelen er for øvrig utviklingsredaktør, der Eriksen vil få ansvaret for en hardere satsing på direktesendinger og videoinnhold.

Han kommer fra jobben som nyhetsredaktør i samme avis, en stilling han har hatt siden 2015.

– BA har gjort vanvittig mange store og små direkte-produksjoner som har slått svært godt an blant leserne. Nå vil vi satse enda mer, sier Eriksen.

– Vi skal fortsette med vårt fokus på sport og utvikle det konseptet, men nå skal vi ta enda tydeligere grep rundt nyheter. Vi skal bli mer synlig i bybildet, vi skal være kreative og bygge opp et kraftsenter med levende bilder. Bergenserne skal få direktesendinger som gir det lille ekstra - også når det skjer nyhetshendelser i og rundt byen vår, sier Eriksen.

Han gleder seg stort til å ta fatt på sin nye jobb.

- Dette er en skreddersydd rolle for meg. Nå kan jeg bygge videre på det gode arbeidet som vi har jobbet frem i redaksjonen de siste fem årene - og samtidig rendyrke satsingen på levende bilder og lyd, sier Eriksen.

BAs sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson er glad for å ha Eriksen på plass i en ny redaktørrolle.

– Eriksen har vært med på å gjøre BA til en nyttig og kjekk avis som stadig flere bergensere har satt pris på. Han har mye av skylden for at vi har vært opplagsvinner år etter år. Men vi vil nyte godt av hans kreativitet og handlekraft også i rollen som «kringkastingssjef», sier Sveinbjørnsson.

Eriksen har tidligere jobbet i både NRK, Bergens Tidende, TV 3 og TVNorge. 

BA opplyser at de nå vil søke etter ny nyhetsredaktør, for å erstatte Eriksen.

– Dette må være den mest attraktive jobben i mediebransjen, sier en entusiastisk Sveinbjørnsson.

Sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i Bergensavisen.
Powered by Labrador CMS