Hanne Taalesen (33) blir nyhetsredaktør i Avisa Oslo

Den tidligere TV 2-reporteren vender tilbake til journalistikken.

Publisert

Hanne Taalesen (33) er ansatt som Avisa Oslos nye nyhetsredaktør, opplyser avisen.

Hun kommer fra jobben som global kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten, og vender dermed tilbake til journalistikken etter et drøyt års fravær.

Tidligere har hun tolv år bak seg som reporter, vaktsjef og redaksjonssjef i TV 2 Nyhetene. Taalesen har også bakgrunn fra Aftenposten, BBC, Nettavisen og Glåmdalen.

– Når man får muligheten til å bli det mest spennende journalistiske startup-prosjektet på lang, lang tid, er det bare å hoppe på, sier Taalesen.

– Jeg har savnet journalistikken, og det blir utrolig gøy å få lov til å komme tilbake til hva det egentlig handler om. Å lage historier om folk – og om Oslo, sier hun.

 Taalesen er for tiden i mammapermisjon og tiltrer i sin nye jobb 1. februar 2021.

Avisa Oslo-redaktør Magne Storedal er glad for å ha lokket Taalesen tilbake til journalistikkens verden.

– I henne får Avisa Oslo en veldig kompetent og analytisk journalist som har spisskompetanse på å få en redaksjon til å respondere på nyhetene etter hvert som de skjer. I tillegg kan hun organisere og prioritere de redaksjonelle ressursene slik at Avisa Oslo har en sterk profil som granskende og undersøkende. Vi skal jo ha mange saker av avslørende karakter også, sier Storedal.

Fra før av er det kjent at tidligere VG-reporter Eirik Mosveen blir Avisa Oslos politiske redaktør.

Powered by Labrador CMS