Byrådsleder Raymond Johansen ser frem til å stifte bekjentskap med AO.
– Dette syns jeg er helt strålende. Vi trenger å bli kikket i korta, skriver han i en melding til Medier24.
– Oslo er en storby med budsjett på nesten 80 milliarder kroner, men er underdekket i mediene. Vi har flinke lokalaviser og enkeltredaksjoner som dekker Oslo, men jeg er spent på hva Amedia kan få til med denne satsingen og ser fram til å samarbeide med redaksjonen, fortsetter Johansen.
Også Miljøpartiet De Grønne-profilen Eivind Trædal - som tidligere har vært vokal om sitt savn av god lokaljournalistikk i byen - gleder seg.
– Oslo har veldig godt av å få flere lokalaviser. Dette er en by hvor mange av de største avisene i landet er samlet, men hvor den jevne innbyggeren har dårligere tilgang på lokale nyheter enn mange andre nordmenn, sier han til Medier24.
Trædal berømmer VårtOslo som et positivt tilskudd i mediefloraen de siste årene, og mener også flere bydelsaviser gjør en god jobb.
Men MDG-politikeren mener det er viktig at flere journalister ser på hele Oslo.
– Mange bydeler i Oslo er på størrelse med flere av Norges største byer. Det er veldig viktig at gjøres mer journalistikk som handler om lokale forhold som angår innbyggerne her, sier han.
– Jeg står for den uttalelsen fortsatt. Jeg ønsker mer kritisk journalistikk hjertelig velkommen, sier han.
På spørsmål om hvilke forventninger han har til den nye avisen, svarer Trædal:
– Jeg håper Avisa Oslo bidrar til å skape et bedre mangfold i dekningen. Jeg forventer også at de gir oss politikere både utfordringer og viktig informasjon, slik at vi kan gjøre jobben vår bedre.
Det er Rina Mariann Hansen, som er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo kommune, helt enig i.
Arbeiderparti-politikeren håper avisen vil bidra til å løfte Oslo-sakene.
– Jeg synes dette er veldig spennende og håper Avisa Oslo lykkes. Vi trenger breiere dekning av Oslo-politikken, skriver Hansen i en e-post til Medier24.
– Siden valget i 2015 har det blitt mer oppmerksomhet og økt dekning av Oslo-saker. Likevel er det fortsatt for svak dekning, fortsetter hun.
– Mediemangfoldsutvalget pekte på at Oslo er en hvit flekk på kartet, med manglende omtale i mediene av lokale forhold. Dette var også bakgrunnen for at byrådet foreslo en pilot med lokal mediestøtte, forteller hun.
– Jeg er opptatt av at sterke lokalmedier er viktig for demokratiet, for å få opp viktige debatter om byen og for å se oss som styrer i kortene. En satsing som Avisa Oslo bør kunne bidra til dette, og flytte større deler av Oslo-politikken ut av blindsonen, skriver Hansen.