Mosveen sier det føles helt fremragende å ha fått ny jobb, og er klar på at han tente på idéen fra første stund.
– Jeg synes prosjektet har vært spennende siden det ble lansert. Så tok AO kontakt, og jeg merket helt umiddelbart at dette har jeg lyst å gjøre. Den avgjørelsen var jeg aldri i tvil om, sier Mosveen til Medier24.
Etter å ha jobbet med politikk i VG i 26 år, er han nå klar for å arbeide med en annen inngang som politisk redaktør i AO.
– Jeg falt for at dette var noe nytt, friskt og rått. Det er et renskåret og direkte nyhetsprodukt på Oslo. Det er rett på, sier han.
– Vi skal på utrykning og være fysisk tilstede på hendelsesnyheter på en måte de nasjonale mediene ikke skal være. Det skal være ujålete og upretensiøst, legger han til.
– VG burde håndtert Bar Vulkan-saken bedre
Mosveen føyer seg inn i rekken av VG-journalister med byline på den mye omtalte Bar Vulkan-saken, som nå har forlatt avisen. Marie Melgård og Lars Joakim Skarvøy er to av journalistene som tidligere har gått til andre redaksjoner.
Mosveen forteller at han ikke er fornøyd med at han mistet mange gode kollegaer i etterkant av Bar Vulkan-saken, og understreker samtidig at han ikke hadde noe med den å gjøre.
– VG burde håndtert det på en måte som gjorde at vi beholdt det teamet som vi hadde. Jeg tror alle i VG vet at jeg internt støttet mine kollegaer hele veien, og mente at denne saken fikk et alt for stort omfang. De medarbeiderne burde fortsette å jobbe i fremskutte posisjoner, sier Mosveen.
– Hvilke forhold har du til VG-ledelsen i dag?
– Et godt forhold.
Sammen med Skarvøy og Melgård, har også tidligere kommentator Frithjof Jacobsen forsvunnet ut dørene på VG-huset de siste par årene.
– Er politisk avdeling i VG svekket?
– Politisk avdeling i VG består av veldig kompetente personer. Men det er ingen politisk redaksjon i Norge som ikke blir svekket av at de tre navnene forsvinner, svarer Mosveen.
– Ikke redd for å være talsmann for Oslo
Mosveen innrømmer at det blir vemodig å forlate VG etter 26 år.
Han er klar på at VG fortsatt har en sentral posisjon i befolkningen, og at det er folkets avis.
– Den posisjonen VG har er helt unik. VG på sitt beste er en nedenfra-og-opp-avis. Når VG lager en koronaspesial, som er en genial ting å gjøre, så kom ikke den idéen fra noen i ledelsen. Den kom fra grunnplanet i VG. Det er VGs styrke, sier Mosveen.
Som Avisa Oslos første politiske redaktør, er han klar for å bli hovedstadens stemme utad, en stemme han opplever ofte blir utsatt for angrep.
– Jeg kommer ikke til å være redd for å forsvare Oslos interesser og være en talsperson for hovedstaden. Jeg vil slå tilbake på tendensiøse og negative felles-karakteristikker av Oslo. Det liker jeg veldig dårlig, sier Mosveen og legger til:
–Og jeg liker ikke de kreftene som vil sette Oslo opp mot resten av landet.
– Blir det mange konfrontasjoner mellom deg og Skjalg Fjellheim i Nordlys?
– Jeg er ikke noe redd for han, nei. Det blir nok noen dueller ved daggry, sier Mosveen med et smil.