Are Stokstad og fire andre sjefer fikk tre ekstra månedslønner som bonus etter Amedia-salget

Tillitsvalgt Eva Stenbro provosert av ekstralønn til Amedia-topper.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Fem sjefer i Amedia fikk tre måneders ekstralønn etter ekstraarbeid knyttet til salgsprosessen i konsernet. Det provoserer konserntillitsvalgt Eva Stenbro.

Stenbro reagerer på at konsernsjef Are Stokstad og fire andre sjefer får en ekstra utbetaling, samtidig som Amedia i likhet med bransjen for øvrig står overfor store utfordringer, skriver Dagens Næringsliv.

– Grunnen til at vi var et attraktivt salgsobjekt, er at vi har mange ansatte som hver dag løper rundt og gjør en god jobb for at vi skal ha gode selskaper. Da mener jeg det er feil å velge ut noen få som skal få bonus, når hele konsernet er avhengig av at alle ansatte går på jobb og gjør sitt beste, sier Stenbro.

Ifølge avisen skal utbetalingene ha vært på rundt fire millioner kroner til sammen.

Direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt Stig Finslo understreker at det ikke er snakk om noen bonus, men omtaler ekstralønnen som kompensasjon for merarbeid.

Det argumentet kjøper ikke Stenbro.

– Topplederne våre har fastlønn. Da blir det som kommer i tillegg en bonus. Det spiller ingen rolle hva de kaller det.

Ifølge DN er det tilsynelatende heller ingen som vil ta ansvar for bonus-vedtaket - verken tidligere eiere LO og Telenor, eller kjøperen Sparebankstiftelsen DNB.

Powered by Labrador CMS