Mens Polaris må kutte 300 millioner, får konsernsjefen 417.000 kroner i bonus. På grensen til usmakelig, mener Arild Grande

- Det må kunne forventes moderasjon også fra medielederne, sier Aps mediepolitiske talsmann.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Samtidig som mediekonsernene må kutte millioner og et stort antall ansatte, får sjefene utbetalt bonus eller ekstralønn også i år, melder Klassekampen.

– På grensen til usmakelig, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Arild Grande til NTB.

– I en tid hvor ansatte blir oppsagt og medielederne roper på bedre støtteordninger for mediebransjen er det forbausende å se mangelen på edruelighet som utspiller seg. Det må kunne forventes moderasjon også fra medielederne i en tid med økt ledighet og krevende økonomi, tordner han.

> LES OGSÅ: Må kutte opp mot hver tredje ansatt. «Dette er en av de tøffeste dagene i Adresseavisens 249 år lange eksistens»

Kutter 300 millioner kroner

I slutten av august varslet Polaris kutt på 300 millioner kroner fram mot 2020, og forrige uke ble det klart at konsernets største avis Adresseavisen mister 60 årsverk.

Samtidig får konsernsjef Per Axel Koch utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år. Dette blir utbetalt som «prestasjonsbasert lønn» og gjelder for 2015 – et år da konsernet meldte om 160 millioner kroner i kutt, ifølge Klassekampen.

Styreleder Bernt Olufsen i Polaris Media forsvarer at konsernet utbetaler bonuser til topplederne.

– Prestasjonsbasert lønn er med på å sette tydelige krav og mål for våre ledere og er en god måte å forankre selskapets strategi i konsernledelsen, sier Olufsen.

800.000 i Amedia-bonus

I Amedia har konsernsjef Are Stokstad fått en ekstralønn på 802.500 kroner i år, opplyser konsernet.

Denne ekstralønnen på tre måneders lønn til sju av topplederne var en del av avtalen da Sparebankstiftelsen DNB kjøpte Amedia av de tidligere eierne Telenor og LO i vinter.

> LES HELE historien her: I vår sa Are Stokstad at ingen i Amedias ledelse hadde personlig gevinst av salget. Kort tid senere fikk sju sjefer tre månedslønner hver i bonus

Powered by Labrador CMS