Sjefredaktørene Espen Sandli i Drammens Tidende, Helge Nitteberg i Nordlys og Guri Jortveit i Arbeidets Rett.
Sjefredaktørene Espen Sandli i Drammens Tidende, Helge Nitteberg i Nordlys og Guri Jortveit i Arbeidets Rett.

Amedia-redaktører om Are Stokstads avgang: – Ekstremt markant leder

Noen er overrasket, andre er ikke. Slik reagerer redaktørene i Drammens Tidende, Arbeidets Rett og Nordlys på Are Stokstads avgang som konsernsjef i Amedia.

Publisert

Tirsdag kunne Medier24 avsløre at konsernsjef Are Stokstad takker for seg etter sju år i Amedia.

Stokstad forklarer det selv med at han fyller 66 i år.

Redaktør Guri Jortveit i Arbeidets Rett sier til Medier24 at hun var overrasket over at Stokstad går av «allerede» nå.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia
Konsernsjef Are Stokstad i Amedia

– Det er ikke unaturlig at en mann i Are sin alder begynner å tenke på å regissere sin avgang – men at det kom nå, var overraskende. Jeg hadde tenkt at det kanskje kunne skje om ett eller to år, da vi er inne i en ny tid, og denne skuta seiler godt, sier Jortveit til Medier24.

– Viktig å finne en som kjenner Norge

Hun mener Stokstad har gjort en formidabel innsats med å ta A-pressen, via sammenslåing med Edda Media, til dagens Amedia.

– Han har gjort veldig mye riktig og jeg er takknemlig for Arbeidets Rett har fått være med. Are Stokstad har vært øverste leder som har loset konsernet gjennom denne formidable omstillingen, sier hun.

– Hva blir viktig i jakten på hans etterfølger?

– Forståelse for forretningsmodellen der journalistikken må finansiere seg selv. En må forstå hverdagen alle de over 70 titlene står i, både ytterst på den «nøgne ø» eller her oppe i fjellregionen, sier Jortveit.

Guri Jortveit i Arbeidets Rett.
Guri Jortveit i Arbeidets Rett.

– Her har vi konkurranse fra fire andre medier – vi snakker mye om Google og Facebook – men vi har alle ulike utfordringer. Det blir viktig å finne et menneske som kjenner Norge og norgeskartet, og har et hjerte for lokalsamfunnet. Det er heller ingen ulempe om det er en dame.

– Støttende sjef

Redaktør Espen Sandli i Drammens Tidende, derimot, sier han var forberedt på Stokstads avgang.

– Det er en ekstremt markant leder som kommer til å takke for seg, som har på sett og vis gjort Amedia til det er i dag, som er noe veldig annet enn det var for bare noen få år siden, sier Sandli til Medier24.

– Det blir viktig å finne en som har klare tanker om moderne eierskap og som deler tankene om Amedias digitale retning. Et grunnleggende godt og visjonært menneske, sier han.

Espen Sandli i Drammens Tidende.
Espen Sandli i Drammens Tidende.

Selv har Sandli vært redaktør siden 1. september i fjor.

– Mine få måneder med Are Stokstad har vært veldig fine. Personlig vil jeg si at han har vært en veldig støttende sjef å ha for en fersk redaktør.

Håper etterfølgeren følger i Stokstads spor

Sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys er full av lovord om konsernsjefen som nå takker for seg.

– Are har gjort en imponerende jobb med å samle et stadig større konsern, med én tydelig strategi, som handler om å sette den gode journalistikken i sentrum, sier han til Medier24.

Nordlys-redaktør Helge Nitteberg.
Nordlys-redaktør Helge Nitteberg.

Nitteberg legger til:

– Han nyter stor respekt i Amedia fordi han gjennom ord og handling demonstrerer at verdien vår, når alt kommer til alt, er den daglige jobben med å formidle nyheter og skape debatt i lokalsamfunnene våre, fra Kirkenes via Røros og til Tvedestrand.

– Jeg håper etterfølgeren hans vil følge i det samme sporet.

Sigvald Sveinbjørnsson er redaktør i Bergensavisen og skryter av innsatsen til Stokstad. 

– Jeg synes han har gjort en framifrå jobb, sier han til Medier24 og legger til at han ikke har vært i Amedia-konsernet veldig lenge. 

– Han har gjort en solid innsats, virkelig. Han er veldig, veldig, veldig kunnskapsrik og kan ekstremt mye om markedet, ulike markedsposisjoner og strategi. Hver gang man snakker med han, så lærer man noe nytt. Der tror jeg han skiller seg ut fra mange andre toppledere, sier han. 

Sveinbjørnsson ønsker ikke å si noe om hva han ser for seg blir viktig hos hans etterfølger. 

Powered by Labrador CMS