Slik møter noen av Amedias lokalaviser leserne mandag - og andre aviser som kjøper tjenester fra konsernet. Blant dem Budstikka, som skal lansere brukerbetaling mandag.

Blåmandag for over 60 lokalaviser: Full kræsj hos Amedia skapte trøbbel i flere timer

Problemene rammet også Budstikka, som stod foran en av sine viktigste dager mandag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • Oppdatert mandag ettermiddag. 

Amedias over 60 lokalaviser landet rundt hadde store problemer mer eller mindre hele mandag formiddag: Utseendet var preget av store mangler, annonser fløt ikke som de skulle og den normale forsideflyten fungerte ikke som den skulle. 

Medier24 var flere ganger i kontakt med konsernets utviklingsavdeling, og først mandag ettermiddag kunne direktør Ann Baekken slå fast at problemet var løst. 

Hun forklarer feilen som preget nettsidene slik: 

- Årsaken, slik det ser ut nå, lå i en server hos vår driftsleverandør - som feilet sporadisk. Dette fikk konsekvenser for måten nettsidene våre bygges opp og publiseres på, slik at de i perioder fremsto som uleselige.

- Det tok dessverre noe tid å finne feilen, men alle nettaviser fungerte som de skulle fra cirka klokken 14, opplyser Baekken. 

Foruten konsernets egne lokalaviser rammet problemene også samarbeidende aviser og kunder på samme plattform. En av dem er Budstikka, som mandag hadde en av mediehusets viktigste dager - med lansering av brukerbetaling

Men mandag fungerte knapt nok nettsidene i det hele tatt.  

Powered by Labrador CMS