Ny Amedia-eier vil ikke «jage folk bort fra papiravisa». Advarer mot for rask digitalisering

Har ikke hastverk med å forlate den synkende papirskuta.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Sparebankstiftelsen DNB mener lokalavisenes framtid avhenger av inntekter fra papiravisa og vil forhindre at digitaliseringen av mediehusene går for langt.

– Vi må ikke jage folk bort fra papiravisa til det digitale, sier administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB til Klassekampen.

Mandag ble det kjent at stiftelsen kjøper 100 prosent av aksjene i Amedia, Norges nest største mediekonsern.

Sparebankstiftelsen DNB overtar som eier i april, og Støylen sier han ikke har hastverk med å forlate den synkende papirskuta.

– Det store problemet er at nedgangen i papirannonser fortsatt er så mye større enn økningen i digitalannonser. Men papirannonser står fortsatt for en betydelig andel av avisenes inntekter. De nærmeste årene vil derfor økonomien i lokalavisene være helt avhengig av papir, sier Støylen.

Han mener nettavisene først og fremst vil være et tilbud for lesere som er villige til å betale for innholdet. Økonomien i gratis nettaviser har han liten tro på for Amedias del.

– Tanken om å utvikle annonsebaserte nettaviser som en inntektskanal er i ferd med å bli forlatt. Amedia har gjort en bra jobb med denne overgangen ved å lukke stadig flere av sine nettsider. Det er en forretningsmodell som jeg tror er riktig vei å gå, sier Støylen.

   

Powered by Labrador CMS