Flere samler seg om faktasjekk: Polaris Media og Amedia blir medeiere i Faktisk.no

- Faktisk.no bidrar betydelig til hygienen i den norske offentligheten i en tid hvor denne er utsatt, sier Anders Opdahl, konserndirektør i Amedia.

Publisert

VG, Dagbladet, NRK og TV2 er allerede medeiere av Faktisk.no. Nå melder to av Norges største mediekonserner, Polaris Media og Amedia, at de også vil være med på leken - og går inn på eiersiden av Faktisk.no, ifølge en pressemelding. 

- Vi er imponert over hvilken viktig rolle Faktisk.no har fått på kort tid, og vi ser frem til å bli en del av den videre utviklingen av Faktisk.no, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i pressemeldingen. 

- Imponert over det man har fått til på kort tid

Anders Opdahl mener samarbeidet rundt Faktisk.no er sært viktig, og at de bidrar til en bedre offentlig debatt. Det er også noe av bakgrunnen for at de nå går inn på eiersiden. 

- Faktisk.no bidrar betydelig til hygienen i den norske offentligheten i en tid hvor denne er utsatt. Vi er imponert over hva man har fått til på kort tid, og tror samtidig vår naturlige tilslutning kan bidra til å styrke prosjektet gjennom vår dype og sterke tilstedeværelse over hele Norge, sier konserndirektør Anders Opdahl i Amedia.

Amedia er det nest største mediekonsernet i Norge, tilknyttet 64 lokalmedier over hele landet. Polaris Media har 35 mediehus under seg. 

Konserndirektør Anders Opdahl i Amedia.
Konserndirektør Anders Opdahl i Amedia.

Til vanlig er de to konsernene konkurrenter, men nå ønsker de å få på plass et samarbeid. 

- Norsk mediebransje bør samarbeide der det er mulig, og konkurrere når det er riktig. Det brede faktisk.no-samarbeidet indikerer at vi greier det første. Og det brede nyhetstilbudet i Norge taler for seg selv, sier Opdahl.

Styreleder: - Utrolig fornøyde 

Styreleder i Faktisk.no, Helje Solberg, er svært fornøyd med å få de to nye eierne med på laget. 

Helje Solberg, VGTV-sjef og styreleder i Faktisk.no
Helje Solberg, VGTV-sjef og styreleder i Faktisk.no

- Vi er utrolig fornøyd med at eierskapet til en så viktig redaksjon blir bredere, og at vi nå har Norges seks største medieselskaper i ryggen. Denne utvidelsen gir ytterligere troverdighet og tyngde til Faktisk. Med Amedias og Polaris sterke distrikts-posisjoner, får vi i enda større grad en tjeneste som favner hele Norge. Jeg er utrolig stolt over hva Faktisk har fått til på under et år, sier styreleder i Faktisk.no, Helje Solberg.

Også redaksjonen er fornøyde med at Polaris Media og Amedia nå kaster seg på.

- Vi er utrolig stolte over at Polaris Media og Amedia vil være med på å utvikle Faktisk.no og styrke kampen for kildekritikk i samfunnsdebatten sammen med oss. Det er en drøm å få de med på laget.

Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg.
Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg.

- Med lokal forankring gjennom nær 100 lokale- og regionale medier, vil dette bli en kraftfull og spennende allianse, sier ansvarlig redaktør i Faktisk.no, Kristoffer Egeberg.

Utenom driftsstøtte fra eierne, har redaksjonen har fått finansiell støtte fra stiftelsen Fritt Ord, Dagbladets stiftelse, Stiftelsen Tinius og Facebook, ifølge pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS