Anders Opdahl blir ny Amedia-sjef.
Anders Opdahl blir ny Amedia-sjef.

Anders Opdahl blir ny konsernsjef i Amedia

– Jeg er svært ydmyk for den tilliten jeg er gitt, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Anders Opdahl (41) ble mandag ansatt av Amedia-styret som ny konsernsjef i selskapet.

Han tiltrer i stillingen 10. august.

– Jeg er svært ydmyk for den tilliten jeg er gitt, og det Amedias mediehus representerer. Våre aviser spiller en helt avgjørende rolle i samfunnsutviklingen, og mitt oppdrag er, sammen med mange og dyktige medarbeidere i hele landet, å sørge for at den gode utviklingen vi har, også fortsetter i årene som kommer, sier Opdahl i en pressemelding. 

Han overtar etter nåværende konsernsjef Are Stokstad, som i mars annonserte sin avgang.

Opdahl kommer fra stillingen som konserndirektør med regionansvar for mediehus, forbrukermarked samt innholds- og produktutvikling. 

Tidligere han har jobbet som redaktør i Nordlys og regionredaktør i NRK i Nord-Norge.

André Støylen, styreleder i Amedia, er fornøyd med ansettelsen.

– Jeg er veldig glad for at Anders Opdahl nå tar over ledelsen av Amedia. Amedia er Norges viktigste formidler av lokale nyheter, med om lag 650.000 abonnenter og nærmere 80 lokale medier. Med ham som konsernsjef føler vi oss trygge på at Amedias gode resultater de siste årene blir videreført og videreutviklet, sier Støylen. 

Han opplyser at det har vært stor interesse for stillingen, og at Amedia-styret har «gjennomført en grundig prosess der flere både interne og eksterne kandidater er blitt vurdert».

– Med sin sterke publisistiske forankring og erfaring fremsto Anders Opdahl som den beste og mest fremtidsrettede løsningen for konsernet, sier Støylen. 

André Støylen, styreleder i Amedia.
André Støylen, styreleder i Amedia.
Powered by Labrador CMS