Hjernekirurg Per Kristian Eide (t.v.) og hans advokat Per Danielsen i Oslo tingrett i forbindelse med TV 2-saken.
Hjernekirurg Per Kristian Eide (t.v.) og hans advokat Per Danielsen i Oslo tingrett i forbindelse med TV 2-saken.

Hjernekirurg Per Kristian Eide tapte millionsøksmål mot ANB og to redaktører. Oslo tingrett mener saken er foreldet

- Dommen er preget av partiskhet og uforsvarlig saksbehandling, mener advokat Per Danielsen. Anker saken videre.

Publisert

Hjernekirg Per Kristian Eide, som i fjor fikk TV 2 dømt for æreskrenkelser, har begynt «jakten» på flere av mediene som videreformidlet påstander om han etter TV-kanalens omtale av et forskningsprosjekt for noen år tilbake.

Men Eides søksmål mot Amedia, ANB og redaktørene Hallgeir Westrum og Kjell Werner har ikke ført frem:

Nettavisen / NA24 melder at Oslo tingrett avviser Eides krav om erstatning og omkostninger på til sammen 1 million kroner.

Ifølge retten er kravet foreldet.

– Vi mener det er et riktig resultat som vi er fornøyd med, sier advokat Kyrre Eggen til Nettavisen. Han representerer mediekonsernet, nyhetsbyrået og de to redaktørene.

Oslo tingrett slår videre fast at morselskapet Amedia er feil part, noe Eides advokat Per Danielsen har sagt seg enig i.

Men han er ikke enig i resten av dommen, og slår fast at den vil bli anket.

– Hele saken gjelder foreldelse, og dommen preges av mangel på kunnskap om de regler som gjelder for foreldelse av ærekrenkelser. Når ærekrenkelser spres på nytt, oppstår ny frist. Det forstår ikke tingretten. Så enkel er egentlig feilen, sier han til Nettavisen.

- Dommen er preget av partiskhet i vurderingene, men også særlig preget av uforsvarlig saksbehandling og et hastverk jeg aldri har opplevd maken til noen gang, etter å ha prosedert for domstolene hver tredje uke i gjennomsnitt i 30 år, uttaler Danielsen videre.

Powered by Labrador CMS