Kulturminister Trine Skei Grande delte ut Amandkomiteens Ærespris til Lars Saabye Christensen i Haugesund under prisutdelingen i 2018.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kulturminister Trine Skei Grande delte ut Amandkomiteens Ærespris til Lars Saabye Christensen i Haugesund under prisutdelingen i 2018.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

TV 2 droppet Amandaprisen - nå tar VGTV over

Etter å ha blitt sendt først på NRK, så på TV 2, er Amandapris-utdelingen nå klar for sin tredje partner: VGs web-TV-kanal.

Publisert

Der skal filmprisutdelingen gå direkte på nett. VG vil dessuten ha direktesending fra rød løper i forkant og fra mottagelsen etter prisutdelingen.

– Rettigheter blir en stadig viktigere del av VG+-universet og vi ser frem til å utvide denne type eventer, sier adm.direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad i en uttalelse.

Festivaldirektør og leder av Amandakomiteen, Tonje Hardersen, kaller samarbeidet med VG å «ta Amanda inn i en ny tid».

– Publikums seervaner har endret seg drastisk de siste årene, og det å kunne sende Amandaprisen direkte på nett og at publikum samtidig kan dele segmenter på sosiale medier, er jeg sikker på at blir et stort løft for prisen, sier Tonje Hardersen.

Amandaprisen ble de første 20 årene sendt på NRK, før TV 2 i 2006 overtok å sende prisutdelingen. Det tok slutt i 2018, etter at bare 264.000 seere lot seg lokke til å se filmprisutdelingen året før.

– Vi må gjøre en totalvurdering av alle eventene vi er involvert ifra periode til periode, uttalte TV 2s programredaktør Frode Nakken. Da de aller siste seertallene, for 2018-sendingen, ble klare, viste de ifølge Kampanje et snitt på 219.000 seere – noe som er en andel på 20,6 prosent av alle seere mellom 10 og 79 år.

Det skal deles ut Amanda-pris i 20 kategorier søndag 17. august, under åpningsdagen for Den norske filmfestivalen i Haugesund.+

Powered by Labrador CMS