TIL TAIWAN: Fotograf Amanda O. Berg (t.v.) og journalist Ragnhild Sofie Selstø.
TIL TAIWAN: Fotograf Amanda O. Berg (t.v.) og journalist Ragnhild Sofie Selstø.

Med Fritt Ord-støtte i sekken reiser Framtida.no og Universitas på reportasjetur til Taiwan

Ragnhild Sofie Selstø og Amanda O. Berg skal skrive om den såkalte «jordbærgenerasjonen» - som ikke engasjerer seg politisk. Eller gjør de det?

Publisert

Framtida.no og Universitas har fått pengestøtte fra Fritt Ord for å reise til Taiwan, forteller de to mediene i en melding. Journalist Ragnhild Sofie Selstø og fotograf Amanda O. Berg skal fra 20. januar være et par uker i Taipei for å jobbe med et prosjekt om den såkalte «jordbærgenerasjonen». 

Det er et uttrykk som spiller på et dagens ungdom i Taiwan blir sett på som tynnhudet og uten politisk engasjement og styrke. Men er det slik?

- Mye tyder på at det ikke stemmer. Det er mange politiske ungdomsbevegelser og utbrytere. Det er disse historiene vi vil fortelle, sier Selstø. 

De to skulle egentlig dratt på en litt annen tur til Kina høsten 2017, men det lot seg ikke gjøre: På grunn av den politiske situasjonen og utfordringer for ytringsfriheten, fikk ikke reportasjeteamet visum til landet. 

- For å få visum må en bli invitert av noen som skal stå juridisk ansvarlig under oppholdet. Det var det ingen som var villige eller hadde mulighet til, sier Berg og Selstø. 

Begge to har forøvrig studert kinesisk ved Universitetet i Oslo, og har god kjennskap til både språk og kultur. De melder at resultatet av reportasjeturen vil bli publisert både på Universitas og Framtida.no sine plattformer. Underveis vil de også poste innlegg på sosiale medier. 

Powered by Labrador CMS