Sjefredaktør i VG, Gard Steiro.

Forsvaret betalte reiser for ansatte i VG og flere andre mediehus

Flere medieledere og journalister har vært med på Forsvarets sjefskurs. Der får de dekket flere reiser. 

Publisert Sist oppdatert

Flere medieledere har de siste årene deltatt på Forsvarets sjefskurs. Altinget skriver at Forsvaret bruker millioner på reiser for deltakere, i tillegg til hotell og måltider.

Både VG, Aftenposten, DN og TV 2 bekrefter ovefor Altinget at Forsvaret også har betalt reiser for deres ansatte i forbindelse med kurset.

For VG har Anders Giæver tidligere deltatt, og Hanne Skartveit skal delta til høsten. Politisk redaktør Frøy Gudbrandsen har deltatt på kurset mens hun var sjefredaktør i Bergens Tidende.

– De deltar som redaksjonelle medarbeidere for å få oppdatert innsikt, bredere kunnskap og utvidet kildenettverk, skriver Steiro til Altinget, og legger til at VG har gode rutiner for potensielle bindinger, og at relasjoner til andre kursdeltakere vil bli vurdert etter VGs habilitetsprinsipper.

Forsvaret betalte også reiser for Dagens Næringslivs journalist Tore Gjerstad og kommentator Sverre Strandhagen da de gikk sjefskurset.

– Det er en del reisevirksomhet under sjefskurset, og disse reisene dekkes av Forsvarets høgskole. DN-ansatte på kurset sender ikke reiseoppgjør til DN for disse reisene, skriver sjefredaktør Janne Johannessen i Dagens Næringsliv til Altinget.

Dagbladet sier at de antar reiser som er en del av kurset blir betalt av Forsvaret. De har hatt Gunnar Hultgren og Martine Aurdal på kurset, i tillegg til at Lars Helle tok kurset mens han var sjefredaktør i Stavanger Aftenblad.

TV 2 bekrefter også at Forsvaret har betalt for reisene. Både Øyvind Brigg, Geir Solaas Moen, Øystein Bogen og tidligere direktør Sarah Willand har gått kurset.

NRK har etter sakens publisering også bekreftet. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS