Senterpartiet vil øke mediestøtten med 72 millioner

Senterpartiet vil foreslå 60 millioner i koronastøtte, hvor 30 av disse millionene er øremerket til lokalaviser. – Viser at vi mener alvor, sier mediepolitisk talsperson.

Publisert

Torsdag formiddag legger Senterpartiet frem sitt alternative statsbudsjett for 2021. Der vil de forslå å øke budsjettet med 72 millioner kroner.

– Senterpartiet er ekstremt opptatt av å opprettholde et stort mediemangfold med redaktørstyrte medier over hele landet og på ulike plattformer. Det bidrar sterkt til det demokratiet vårt, forteller mediepolitisk talsperson for Senterpartiet, Åslaug Sem-Jacobsen. 

Hun mener det ikke er tvil om at koronaepidemien og påfølgende annonsesvikt har rammet bransjen.

– Derfor er det behov nå for ekstra hjelp fra myndighetene mener vi og bevilger 72 millioner mer til medieformål enn det regjeringen gjør, forteller Sem-Jacobsen.

Senterpartiet vil foreslå 60 millioner i koronastøtte, hvor 30 av disse millionene er øremerka lokalaviser.

– Seinest i dag tok jeg opp med medieministeren den prekære situasjonen særlig lokalavisene står i nå, og viser at vi mener alvor med såpass store summer i vårt alternative budsjett.

I tillegg vil partiet bevilge ti millioner ekstra til lokale lyd- og billedmedier, samt to millioner til Senter for undersøkende journalistikk i Bergen.

Powered by Labrador CMS