I 1934 fikk Vadsø radioens første distriktskontor. For to år siden var de 18 ansatte. I dag vedtok NRK å kutte fra seks til tre

- Skal ha tre likeverdige distriktskontor, sier redaktør Morten Ruud.

Publisert Sist oppdatert

Organiseringen av NRK Finnmark har vært en konfliktfylt historie helt siden NRK for noen år siden vedtok å skille Finnmark fra Troms - og samtidig flytte hovedkontoret fra Vadsø til Alta.

Før flyttingen for to år siden var det 18 ansatte i Vadsø, 12 av dem redaksjonelle.

Etter flyttingen var det seks journalister igjen.

I dag ble det som ventet vedtatt nok en barbering av kontoret: Vadsø-kontoret kuttes fra seks til tre journalister.

Det bekrefter NRK og distriktsredaktør Morten Ruud i en melding torsdag formiddag.

- Distriktsredaktør Morten Ruud har besluttet å endre den interne organiseringen av NRK Finnmark. Hammerfest, Kirkenes og Vadsø blir tre likeverdige lokalkontor, med Alta som et sterkt og tydelig hovedkontor, heter det i en pressemelding.

Historisk kontor

Avgjørelsen var ikke uventet, og planenen har vært kjent noen uker. De har møtt sterk motstand både fra ansatte og lokalbefolkning.

Vadsø-kontoret er viktig for Øst-Finnmark - både fordi Vadsø er den administrative fylkeshovestaden, men også fordi NRK historisk har vært viktig for Vadsø. Kontoret ble etablert allerede i 1934, den gang som det aller første distriktskontoret for NRK.

Verdt å merke seg er at det i Finnmark også er en sterk konflikt mellom øst og vest, og især mellom Vadsø og Alta - som er tre ganger større enn Vadsø i folketall.

Flytter stillinger

Omorganiseringen nå skjer gjennom en omdisponering av tre av de seks stillingene ved Vadsø-kontoret.

To av stillingene overføres til hovedkontoret i Alta og én til lokalkontoret i Hammerfest.

Distriktsredaktør Morten Ruud beskriver endringene slik:

- Dette gjør vi for å møte de store endringene som skjer i folks medievaner. Det stiller krav til oss som mediebedrift fordi vi må i større grad enn tidligere ha mer direkterapportering, vi må ha mer publisering på nett, mobil og sosiale medier.

Med denne justeringen vil NRK Finnmark fremdeles være en av landets mest desentraliserte redaksjoner, med ni medarbeidere på lokalkontor.

- Med et sterkt hovedkontor og tre likeverdige lokalkontor, basert i de fire største og viktigste byene i fylket, vil NRK Finnmark stå bedre rustet til å møte publikums behov og forventninger, sier distriktsredaktøren.

Powered by Labrador CMS