For to år siden var det 18 NRK-ansatte i Vadsø. Snart kan det være bare tre igjen

Distriktsredaktør Morten Ruud vil barbere det gamle hovedkontoret i Finnmark - knapt to år etter forrige, store omorganisering.

Publisert Sist oppdatert

For inntil to år siden var det 18 ansatte ved NRK Finnmarks hovedkontor i Vadsø, hvorav 12 av dem redaksjonelle stillinger.

Så vedtok NRK å flytte hovedkontoret til Alta, og Vadsø-kontoret ble redusert fra 18 til seks ansatte, hvorav alle seks var journalister.

Det vil si at den redaksjonelle kapasiteten ble halvert fra 12 til seks.

Og nå vil NRK halvere kapasiteten i Vadsø - igjen:

Ifølge iFinnmark.no vil distriktsredaktør Morten Ruud flytte tre av seks journaliststillinger fra Vadsø. To av dem til Alta, og én til Hammerfest.

Det reagerer både ansatte og lokalpolitikere sterkt på - og føler løftet om «et sterkt nummer 2-kotnor» i fylket nå brytes.

- Det er tungt å få beskjed om dette så kort tid etter forsikringene fra sist om et sterkt nummer to-kontor. Man føler at man ikke kan stole på NRK, hva kommer rundt neste sving? Man mister motivasjonen og lagfølelsen, sier NJs klubbleder i NRK Finnmark, Robin Mortensen, til iFinnmark. 

Ifølge iFinnmark vil endelig beslutning tas allerede om en drøy uke. Torsdag denne uka vil distriktsredaktør Morten Ruud og regionredaktør Anders Opdahl besøke Vadsø for å diskutere saken med de ansatte.

Og Ruud bekrefter overfor iFinnmark at «nummer 2-kontoret» i Finnmark nå kan opphøre:

- Jeg vil ha et sterkt hovedkontor i Alta, og tre likeverdige distriktskontor med tre reportere i henholdsvis Hammerfest, Kirkenes og Vadsø.

...og for den som lurer på avstandene - det er nær 50 mil fra Vadsø til Alta:

Powered by Labrador CMS