Didrik Munch mener det vil være gammeldags og uansvarlig å gi statsstøtte til TV 2

- Kan gjøre konkurransesituasjonen for andre medier enda mer krevende, spår han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Statssubsidier til TV 2 vil virke konkurransevridende og kan svekke mediemangfoldet, mener konsernsjef Didrik Munch i Schibsted Norge.

I et innlegg i Dagens Næringsliv skriver Munch at det vil være direkte uansvarlig å bevilge penger til én enkelt aktør uten i det minste å avvente anbefalingene fra Mediemangfoldsutvalget, som kommer neste år.

– Støtte til en aktør som TV 2 vil kunne gjøre konkurransesituasjonen enda mer krevende for norske medieselskaper, sier han til avisen.

Han sier det er mange år siden TV-kanalene konkurrerte mot hverandre i sin verden, og avisene mot hverandre i sin – og at støtte til TV 2 dermed vil påvirke andre aktører enn NRK.

VG og Aftenposten er blant Schibsted-mediene.

I forrige uke ble det kjent at TV 2 ikke søker ny konsesjon som allmennkringkaster, fordi avtalen ikke tilbød noen kompensasjon for å beholde hovedkontor og nyhetsproduksjon i Bergen.

Munch, som selv er bergenser, tror ikke kanalen nødvendigvis flytter fra Bergen om den ikke får støtte.

– Selvsagt påløper det ekstrakostnader ved enkelte doble funksjoner, men samtidig så er «Bergen» også en del av merkevaren TV 2, og kostnadsnivået i byen er svært konkurransedyktig sammenlignet med Oslo.

Powered by Labrador CMS