M24TV

NRK-komikere ble ufrivillig ført opp på Alliansens valgliste. Nå vil de kaste Lysglimt Johansen

NRK Satiriks-duoen Sturle Vik Pedersen og Markus Gaupås Johansen – og Johan Golden – vil overta ledelsen av mikropartiet Alliansen i høstens lokalvalg. – Dette skal tas seriøst, sier Golden til Medier24.

Publisert

De to NRK Satiriks-profilene Sturle Vik Pedersen og Markus Gaupås Johansen, samt radio- og TV-profil Johan Golden, kaster seg nå inn i den lokale valgkampen i Oslo.

Trioen ble mot sin vilje ført opp på valglista til det svært høyrevridde mikropartiet Alliansen tidligere i år, men varsler nå sin hevn.

De vil kaste den omdiskuterte partilederen Hans Jørgen Lysglimt Johansen – og har fredag invitert til pressekonferanse.

– Vi skal kjøre i gang en folkeaksjon for Alliansen og mot Lysglimt. Alle vi som sitter her er ufrivillig ført opp på hans liste. Det var vi ikke klar over, men når vi først er det vil vi, som ansvarlige mennesker, være et sted som er bra, sier Golden til Medier24 og understreker: 

– Vi er jo helt uenige med han. 

Ifølge Golden er dette ikke en spøk. 

– Dette skal tas seriøst. I dette tilfellet er det han som er komikeren, sier Golden. 

– Hvordan blir valgkampen? 

– Den skal bli skitten. Den kommer til å bli hard. Det blir drittpakker. Men vi har en strategi: Vi står sammen. Det viktigste er ikke oss, men partiet, sier Golden. 

– Åpenbart at det er krise

Bakgrunnen for stuntet er at trioen ble – sammen med flere andre – ført opp på Oslo-lista til Alliansen, mot sin vilje tidligere i vår. Dette er lov, ifølge valgloven, men alle som føres opp kan trekke seg. 

Det har 58 personer allerede gjort, melder Dagsavisen, men altså ikke Vik Pedersen, Gaupås Johansen og Golden.

De mener det er deres demokratiske plikt.

– For oss er det helt åpenbart at det er krise i Alliansen. Denne krisen er en lederkrise. Ved forrige valg fikk partiet stusslige 3300 stemmer i hele Norge. Det er ingen meningsmålinger som tyder på at Alliansen skal gjøre det bedre i dette valget. Med andre ord: det beste for Alliansen er at lederen trekker seg. I alle andre partier ville dette vært en selvfølge. Ingen partileder kan leve med så lav oppslutning (bortsett fra i Venstre), skriver trioen i en pressemelding.

Og de lover en tøff maktkamp.

– En maktkamp vi lover skal være skitten. Det blir drittpakker i mediene, personfokuserte angrep og anonyme varslere. Vi gir oss ikke før Lysglimt går av, skriver de i pressemeldingen. 

 

– De kan ikke avsette meg 

Lysglimt Johansen selv understreker overfor Dagsavisen at komikerne vil få en vanskelig jobb.

– De kan ikke avsette meg på noen enkel måte, sa Hans Jørgen Lysglimt Johansen til Dagsavisen.

Ettersom partiet ikke har noe partiprogram, står komikerne relativt fritt til å legge seg på en annen linje politisk enn det Lysglimt Johansen har gjort til nå. 

– Alle står fritt til å uttale seg på vegne av Alliansen. Vi har ikke noe partiprogram. De må gjerne utfordre meg på å være Alliansens stemme utad, sa Lysglimt Johansen til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS