PORTRETT:

- Da tenkte jeg: «Nå! Nå er jeg klar. Nå er det riktig å gå», forteller Gjyri Helén Werp

KK-sjefen gikk på dagen etter ni år. Siden har hun løpt og løpt.

Publisert

Var Gjyri Helén Werps (53) beslutning om å gå fra toppjobben i Aller media basert på et nytt og spennende jobbtilbud?

Eller var det mindfulness og yoga? Kan det være det ...

– Mindfulness og yoga?

Gjyri Helén sitter ved det robuste spisebordet hjemme på Ormøya, i det lyseblå sveitserhuset som ble bygget av baker Samson i sin tid, og bare rister på hodet. Så sier hun ord som ikke egner seg på trykk, før hun ler så det klinger i lysekronen.

– Jeg har flere venninner som holder på med det og har respekt for at andre har det behovet, men jeg har det altså ikke. Og det ser jeg på som et sunnhetstegn.

 

I mørket

Jenta fra Skotselv i, søsteren til kunstner Elisabeth Werp og stortingspolitiker Anders Werp, foretrekker løping.

FOTOSHOOT: Den tidligere sjefredaktøren vet alt om å ta bilder og gjør seg foran kameraet. Hun er vant til å ha full kontroll og vil helst velge ut bilder selv. Men det fikk hun nok ikke.
FOTOSHOOT: Den tidligere sjefredaktøren vet alt om å ta bilder og gjør seg foran kameraet. Hun er vant til å ha full kontroll og vil helst velge ut bilder selv. Men det fikk hun nok ikke.

Grytidlig hver morgen på treningsstudioet Barrys Bootcamp i sentrum av hovedstaden, hvor hun løper og trener styrke. I mørket. Det er helt sant – det er en del av konseptet.

Og damen er i sitt livs form.

Hun er sosiolog i bunnen, men peilet seg raskt inn mot mediebransjen og en jobb som programmedarbeider i NRK Fjernsynet. Deretter gikk veien til redaktørstolen i Elle Interiør, før hun kastet seg over nysatsingen Red.

Magasinet gikk inn etter ett år i markedet. Men for Gjyri Helén sto døren åpen hos Kamille, og den skuta styrte hun så godt at hun ble headhuntet til jobben som sjefredaktør for KK for ni år siden.

 

Det meste av klær og møbler er solgt

Ni år er lenge. I hvert fall hvis du heter Gjyri Helén.

Trebarnsmoren vi har foran oss, hun med tre katter og en valp hun slett ikke har bedt om, er en utpreget gründertype. Det må skje noe. 

Og det gjør det hele tiden. For tre år siden, da hun nærmet seg femti fikk hun et voldsomt behov for å forenkle. Da kvittet hun seg med nesten alt hun hadde av klær og shabby chick- møbler fra 2000-tallet og fikk inn  «mer statement-møbler», som hun kaller det.

Samtidig fikk hun i oppdrag å nedbemanne staben i KK.

– Da hadde jeg allerede gjennomført flere nedbemanninger og kjente veldig sterkt på at det måtte skje noe i livet mitt. Så jeg startet med å nedbemanne meg selv først.

Aller-gruppen ville ikke slippe henne. I stedet fikk hun redaktøransvaret for mediekonsernets digitale satsing.

PAR I HJERTER: Valpen Leo kom inn i familien for en måned siden, og det etter at datteren Helena hadde underskrevet en kontrakt om at den er kun hennes ansvar. Gjyri Helén kan styre seg for familiens nye medlem, mens ektemannen Sigmund Vegheim er solgt.
PAR I HJERTER: Valpen Leo kom inn i familien for en måned siden, og det etter at datteren Helena hadde underskrevet en kontrakt om at den er kun hennes ansvar. Gjyri Helén kan styre seg for familiens nye medlem, mens ektemannen Sigmund Vegheim er solgt.

 

 

Udramatisk

I løpet av de siste tre årene har hun holdt sin hånd over nettstedene Lommelegen, Epla og Bloppis, samtidig som hun har bygget opp kk.no til å bli et nisjested for kvinner på nett.

I dag er kk.no prisbelønnet opp til flere ganger, langt utover Norges grenser og blant de topp ti mest leste på mobil i Norge – i liga med NRK, TV2, VG, Dagbladet og Finn.

– Hvem forlater en slik suksess frivillig? Er det sant at du valgte dette selv?

– Ja-ja. Dette er totalt udramatisk. Da jeg kom hjem fra ferie i slutten av august fikk jeg vite at det skal opprettes en helt ny avdeling for digitale tjenester i Aller Media, hvilket er helt riktig å gjøre. Men konsekvensen av det er at Lommelegen, Epla og Bloppis skal ledes kommersielt og ikke redaksjonelt.

- Og da tenkte jeg: Nå! Nå er jeg klar – nå er det riktig å gå.

Hun ikke bare smiler, hun gliser.

Etter at avgjørelsen var tatt, etter telefonsamtalen med Sigmund, som har stått henne last og brast i alle disse årene, selv etter at han har fått beskjed om at hun ikke tolererer «man-boobs», nå som han har passert femti år, kjente bare på en eneste stor frihetsfølelse.

– Det var bare sånn: Yeahh! sier hun og løfter armene opp i luften, fylt med duftlys og duftoljer.

MOR: Hun har akkurat vinket Andreas på 17 år avgårde på utvekling med SS Sørlandet i ett år. Dette skoleåret blir det tvillingsøsteren Helena (17) og lillebroren Johannes (13) som bor hjemme. - Jeg kjenner jo på det, at vi er kommet dit nå hvor barna skal ut.
MOR: Hun har akkurat vinket Andreas på 17 år avgårde på utvekling med SS Sørlandet i ett år. Dette skoleåret blir det tvillingsøsteren Helena (17) og lillebroren Johannes (13) som bor hjemme. - Jeg kjenner jo på det, at vi er kommet dit nå hvor barna skal ut.

– Jeg måtte jo gå på dagen, eller det vil si noen dager etter at vi hadde lagt en strategi som ivaretok de ansatte. For hvem vil vel ha en toppleder rallende rundt i gangene i oppsigelsestiden?

 

 

Firmaets kvinne

Bare timer etter at katta var ute av sekken, begynte headhunterne å ringe og siden har hun løpt og løpt.

En ting er tredemølla nede i mørket hos Barry. Noe annet er alle møtene som kan bringe henne på nye jobb-eventyr, enten det er i Norge eller utenfor landegrensen.

Hun kommer ikke til å velge det første og beste. Alt må kjennes riktig! Og gjør det det – liker hun konseptet, medarbeiderne og sine overordnede, ja da er Gjyri Helén Werp firmaets kvinne – da bryter hun seg gjennom betong for å komme dit hun vil.

Hun kan nemlig svare på et viktig spørsmål: «Jeg står opp om morgenen for å ...?»

— Bygge!! Rom, produkter og mennesker.

– Du kjenner ikke på en liten usikkerhet?

– Nei. Eller burde jeg det, sier hun og ser spørrende bort på oss. Men så henter hun seg inn igjen.

– Altså hvis ikke en dame full av energi og erfaring, som har oppnådd noen resultater, ikke skulle være interessant – nei, da vet ikke jeg.

Gjyri Helén er et utpreget sosialt vesen, enten det er middager ute på byen eller i godt lag med naboene.

– Vi er så heldige å ha sinnssykt bra folk i nabolaget som er blitt nære venner, og hvor det er et lavterskelnivå på å gå inn og ut hos hverandre. Nivået er tøfler, pysj og vin.

 

– Jeg ble skikkelig lei meg

Men viktigst av alt er familien. De er nære. Øverst på øya troner sveitserhuset til søsteren, Elisabeth Werp. Samtidig er Gjyri Helén hjemme på Werp gård en gang i måneden for å se til faren som fikk slag for flere år siden og for å kose seg med lange familiemiddager sammen med broren, Anders Werp, og familien hans.

– Hvordan var det å se at han ikke ble gjenvalgt til Stortinget?

– Jeg ble skikkelig lei meg. Jeg vet jo hvor mye han har jobbet under valgkampen – nei, det var heavy, sier Gjyri.

Hun er glad for fire nye år med Erna.

– Og jeg ble kjempeglad da hun trakk fram Anders som en politiker hun kom til å savne.

– Det skjønner jeg kjempegodt, for Anders er så til å stole på og han er sykt smart. Men nå har han vært ordfører i tolv år og stortingspolitiker i åtte, så det er kanskje på tide å finne på noe annet morsomt.

– Litt sånn som her – vi skal finne på noe morsomt begge to. Bygge noe nytt. Jeg bare gleder meg, jeg!

 

 

Powered by Labrador CMS