John Arne Markussen (66) slutter i Dagbladet-eier Aller Media – tar løs på gründer­drømmen

66-åringen har ingen planer om å bli pensjonist. Nå flytter han kontoret fra Hasle til Oslo sentrum og tar løs på ny karriere.

Publisert

John Arne Markussen begynte i Dagbladet i 1977 og har bekledd en rekke ulike stillinger i både avisa og mediebransjen – blant annet som sjefredaktør i DB fra 2011 til 2018. 

Nå det siste året har han vært direktør for forretningsutvikling i Aller Media, men nå er det slutt. 18. juni går pressemannen ut av rollen for å begynne på et nytt eventyr.

– Jeg har opprettet et selskap og går ut av dørene her om en drøy måned. Nå skal jeg jobbe med strategisk rådgivning – som egentlig er en gammel drøm som jeg har hatt i mange år. Selv om jeg har hatt det fantastisk og fått tillit i mange ulike posisjoner, så har jeg hele tiden tenkt at jeg har lyst til å gjøre noe for meg selv.

– Du tar løs på gründerdrømmen i en alder av 66 år?

– Hehe, ja, det begynte å haste, ler han på telefon til Medier24.

– Så nå blir du PR-rådgiver?

– Hehe, nei, jeg skal jobbe videre med det som har væt min greie. Jeg tør påstå at jeg har ganske lang og tung ledererfaring og har stått i mange krevende endringsprosesser når det gjelder teknologi, kultur og organisasjon. Dette kan jeg litt om. Også vil jeg si at jeg har betydelig samfunnsforståelse og kan en del om moderne mediedynamikk.

Markussen sier han har en avtale med Aller Media om en del prosjekter – og jobber samtidig med andre kunder.

– Jeg vil ikke si hvem ennå, men jeg begynner å danne meg et bilde.

– Det får være grenser

– Hva mener du var det viktigste du utrettet i din tid i Aller?

– Det har vært en fantastisk reise. Noen vil kanskje mene at jeg var instrumentell i å få Dagbladet og Aller til å finne hverandre og det har vært en gjensidig lykke. Det står veldig bra til på Hasle.

– Apropos Hasle. Marie Simonsen skriver på veggen din at hun er misunnelig på at du nå skal få kontor i sentrum. Blir det å godt å slippe pendlinga?

– Haha. Det blir veldig stas å flytte tilbake til sentrum. Jeg får satse på å komme i nærheten av Akersgata igjen, smiler han.

– Blir det en avslutning med brask og bram når du slutter nå?

– Nei, vet du hva? De lagde et helsikes haraball i fjor og det er var nok markering. Det får være grenser, ler han.

Powered by Labrador CMS