Aller og Dagbladet lanserer finans­nettsted: Oppretter ny redaksjon og skal ansette folk

Tar opp kampen med DN, E24 og Hegnar, men vil ikke si hva navnet blir ennå.

Publisert

Aller Media og Dagbladet har i lengre tid jobbet med å lage et nytt finansnettsted og tar dermed opp konkurransen med Dagens Næringsliv, E24 og Hegnar Media.

- Nettstedet skal være et friskt pust i finansjournalistikken. Vi skal dekke de store nyhetene, vi skal følge de største aktørene og vi skal skaffe de sterkeste historiene, sier sjefredaktør i Dagbladet Alexandra Beverfjord i en melding.

Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.
Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

Til Medier24 forteller nyhetsredaktør Frode Hansen at det er nåværende vaktsjef Jan Thomas Holmlund som skal lede nettstedet og at de skal i gang med å ansette folk nå til den dedikerte redaksjonen.

- Vi lover å bite fra oss i konkurranse med de andre næringslivsaktørene. Det blir høy puls, gode nyheter og snakkiser og vi kommer til å bruke klassiske tabloide virkemidler for å nå ut til et bredt publikum.

- Hva skal det nye nettstedet hete og hvordan blir det?

- Vi har foreløpig ikke gått ut med navnet ennå og vi jobber med siten akkurat nå. Men jeg kan si at det blir en dedikert redaksjon som som ledes av Jan Thomas Holmlund og at vi skal begynne å ansette nå. Dagbladet vokser kraftig og vi når ut til stadig flere, så målet er å treffe bra på flere målgrupper, sier han til Medier24.

- Mest spennende nettsted for finans

I meldinga torsdag opplyser de at ambisjonen er at nettstedet skal vokse raskt og bli en betydelig aktør innen næringslivsjournalistikken og har som tanke om at de skal være «nær» aktørene i finansverdenen. 

- Alle har et forhold til denne delen av Norge, og tester vi har gjennomført viser at våre lesere ønsker å følge med på, bli bedre kjent med og være oppdatert på denne type nyheter. Vi går inn i en ny del av den kommersielle bransjen og vil være interessante både innen finans, eiendom, bil og bedriftsmarkedet, sier direktør i Aller, Chris Tallerås Steen i meldinga.

Nettstedet vil jobbe opp mot, og sammen med, Dagbladet. Aller Media er også viktig i arbeidet med å bygge opp det mest spennende nettstedet for finansnyheter.

- Vi er helt trygge på at leserne vil ha denne journalistikken. På denne arenaen ønsker vi virkelig å markere oss, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

I meldinga skriver de at finansnettstedet skal publisere journalistikk som alle bør få med seg, også skriver de: «Finans kan også være litt fest og moro, ikke bare tall og regneark».

- Dagbladet er en populæravis. Vår dyktige redaksjons styrke er evnen til å levere alt fra pulserende nyheter og harde avsløringer til nære personhistorier og ren underholdning. Alt dette skal vår nye satsing også by på, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

Powered by Labrador CMS