GULLPILEN: Kanskje det siste bildet med gullpilen for John Arne Markussen? I løpet av året går han av som sjefredaktør i Dagbladet.

M24TV:

- Dagbladet er «in good shape». Da er det fint å kunne si at det kanskje er nok, og la noen andre få bringe avisa videre

Det er lenge siden noen har holdt ut så lenge som sjefredaktør i Dagbladet. Men nå har John Arne Markussen (64) varslet sin avgang.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

John Arne Markussen gir seg som Dagblad-sjef

John Arne Markussen varsler sin avgang som sjefredaktør i Dagbladet. Vi spør han om de sju årene som har gått, oppturene, papiravisa og veien videre:

Posted by Medier24 on 23. mars 2018

Sjefredaktør og administrerende direktør John Arne Markussen i Dagbladet bekreftet først til DN fredag at han har varslet styret om at han ønsker å fratre toppjobben i løpet av året. 

– Da jeg gikk til denne jobben høsten 2011, så var mitt perspektiv tre til fem år. Nå er jeg inne i mitt syvende, og da er det på tide å overlate ansvaret til noen andre. Selv nærmer jeg meg 65 år, og øvre aldersgrense på redaktørjobber i andre mediehus bruker å være 60 år, uttalte han til avisa. 

Dagblad-sjefen på ledermøte med kollegene fredag ettermiddag.

Konsernsjef Dag Sørsdahl Aller Media opplyser til avisen at de har startet jakten på Markussen sin arvtager.

64-åringen tok over rollen som sjefredaktør i 2011 etter Lars Helle. Før det jobbet han i det daværende eierkonsernet, Berner Gruppen. Markussen har bekledd flere roller i Dagbladet gjennom en lang karriere i avisen, som startet i 1977. 

Powered by Labrador CMS