Dagbladet slår sammen Børsen og politisk avdeling. Det medfører nye lederstillinger for Nicolai Eriksen og Steinar Suvatne.
Dagbladet slår sammen Børsen og politisk avdeling. Det medfører nye lederstillinger for Nicolai Eriksen og Steinar Suvatne.

Dagbladet slår sammen Børsen og politisk avdeling - disse to blir ledere

Påtroppende avdelingsleder Nicolai Eriksen lover at både lesere og konkurrenter vil merke endringen fra dag én av.

Publisert

Saken oppdateres.

Dagbladets finansnettsted Børsen skal jobbe sammen med avisens politiske avdeling.  Nåværende leder for Børsen, Nicolai Eriksen, blir avdelingsleder for det nye området, skriver avisen i en melding.

Samtidig rykker Steinar Suvatne opp og blir fagansvarlig for politikk. Suvatne har siden 2014 jobbet som politisk reporter i avisa.

- Med denne organiseringen vil vi få et samlet miljø som gir oss større slagkraft på disse to viktige områdene, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

Utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne er også storfornøyd med sammenslåingen.

- Nå tror vi selvsagt på mer vekst og ikke minst et enda bedre produkt for brukerne våre. På et år har Børsen virkelig befestet seg som en sterk aktør innen finansjournalistikken, og med politisk på laget vil det løfte satsingen til nye høyder, sier hun.

Og legger til: 

– Dessuten er Nicolai et stortledertalent og Steinar en politisk reporter helt utenom det vanlige, med både solid fagkunnskap og en sterk tabloid forståelse, så dette kan ikke bli annet enn bra. 

– Overlykkelig da vi landet løsningen

Også påtroppende avdelingsleder Eriksen gleder seg stort over sammenslåingen.

- Jeg ble overlykkelig da vi landet denne løsningen. En sammenslåing mellom politisk avdeling og Børsen er noe jeg, og mange med meg, har ønsket siden vi startet satsingen med Børsen for litt over ett år siden. Nå blir det en realitet, sier han.

Eriksen peker også på at Børsen og Dagbladet allerede har samarbeidet på mange viktige saker siden økonominettstedet startet opp i november 2019.

– Nå får vi på plass en løsning hvor noen av landets aller dyktigste journalister skal jobbe sammen hver dag, og det kan jeg garantere at både leserne og våre konkurrenter vil merke fra dag én.

– Har noen av landets beste politiske journalister

Steinar Suvatne har stor tro på endringene som nå blir gjort i Dagbladet, og siterer fritt etter astronaut Neil Armstrong:

– One small step for man from Søgne, one giant leap for Dagbladets politiske dekning.

Fremover skal Dagbladet kjempe for å være best på løpende nyheter, lover han.

– Dagbladet har noen av landets beste politiske journalister, og vi skal fortsatt gi våre lesere og seere de viktigste avsløringene og den beste live-dekninga av norsk politikk, sier han. 

Til slutt tyr han til et eksempel fra sportens verden for å beskrive hvordan det er at de to redaksjonene nå blir ett.

– Man kan kanskje si at dette er som om Liverpool nettopp sikra seg halve førsteelleveren til Bayern München.  Slik føles det i alle fall for meg, som får gleden av å være med å styre skuta.

Powered by Labrador CMS