Ungdom siktet for hacking av Dagbladet: – Vi er glade for at politiet har reagert såpass raskt

Konsernsjef i Aller Media Dag Sørsdahl skryter av politiets arbeid etter at en mindreårig ble siktet etter Dagbladet-stengingen.

Publisert

En ungdom bosatt utenfor Oslo er siktet for hackingen av Dagbladet, opplyser politiet en pressemelding lørdag ettermiddag.

– Politiet har gjort beslag av ungdommens datautstyr og vi vil etterforske saken videre ved gjennomgang av dette beslaget samt videre oppfølgning med avhør. Vi kan opplyse at vi mener at hendelsen kan mulig settes i sammenheng med at passord har vært på avveie, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

Seksjonssjef Rune Skjold ved Oslo politidistrikt.
Seksjonssjef Rune Skjold ved Oslo politidistrikt.

– Vi ønsker ikke å gå mer i detalj i sakens innhold grunnet at saken er i en tidlig fase av etterforskningen, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet ønsker heller ikke å identifisere den siktede grunnet hans lave alder.

 

– Dialogen med politiet har vært profesjonell

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord henviser til konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media for kommentarer.

Sørsdahl sier følgende til Medier24 lørdag ettermiddag:

– Vi har ingen kommentarer utover at vi tar til etterretning at politiet nå har tatt ut en siktelse. Vi er glade for at det har skjedd såpass raskt, sier han.

– Dialogen vår med politiet har vært profesjonell, og vi er glade for og takknemlige for at de har reagert såpass raskt og profesjonelt, sier Sørsdahl.

 

Faksimile av Dagbladet.no - slik den så ut torsdag.
Faksimile av Dagbladet.no - slik den så ut torsdag.

Lå nede i over tre timer

Det var torsdag ettermiddag at Dagbladet publiserte en artikkel med grove og falske utsagn med ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet», og en henvisning til at uttalelsen kom fra statsminister Erna Solberg. 

Kort tid etter at artikkelen ble publisert stengte Dagbladet ned sidene sine, i tillegg til sidene til Se og Hør, KK, Din Side og SOL.

De brukte rundt tre og en halv time på å få kontroll på situasjonen - og få sidene opp igjen. De anmeldte saken, og overleverte en IP-adresse til politiet. 

Fredag ble det kjent at en polititeori var at det var en sammenheng mellom passordlekkasjen omtalt av Adresseavisen forrige helg og Dagbladet-hackingen.

Flere andre mediebedrifter i Norge - som Schibsted og TV 2 - bekreftet overfor Medier24 fredag at de har skjerpet sikkerhetsrutinene etter Dagbladet-stengingen.

Powered by Labrador CMS