I dag kan Dagbladet spise kake for å feire fjoråret. Akkurat denne kaka er fra noen år tilbake, da avisa feiret 20 år på nett. Fra venstre: Redaksjonssjef Hilde Schjerve, nyhetsredaktør Frode Hansen og sjefredaktør John Arne Markussen.

Dagbladet øker omsetningen, tredobler resultatet og leverer historiens beste overskudd i 2017: 80 millioner kroner på bunnlinja

Også Aller Media samlet kan vise til en solid 2017, med 162 millioner kroner i driftsresultat. Det gode fjoråret gjør at papiravisa lever litt lenger.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er Dagens Næringsliv som fredag forteller om de solide regnskapstallene til både Aller Media og især flaggskipet Dagbladet.

For sistnevnte er dette det beste resultatet i avisens 149-årige historie.

Og som ikke det var nok - fjoråret var så godt at det forlenger papiravisas levetid. I fjor ble det sagt at Dagbladet kunne legge ned fem av seks papirutgaver i 2018 eller 2019. Nå er det mer usikkert når det skjer, erkjenner publisher John Arne Markussen:

- Vi skal være forsiktig med å si når det skjer, men det er skutt noe ut i tid.

- Men trendbildet er intakt. Vi har fall i papiromsetning på avisen. Vi har fall i papiromsetning på Se og Hør. Men lønnsomheten er bedre, sier konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller til DN.

Det danskeide selskapet følger såkalt «avvikende regnskapsår» fra 1. oktober 2016 til 30. september 2017. Dagbladet økte omsetningen fra 622 millioner kroner i 15/16 til 633 millioner i 16/17 - og leverte et driftsresultat på 79,3 millioner. Det er en økning på 272 prosent fra året før.

Aller samlet, som i tillegg til Dagbladet omfatter Se og Hør, andre ukeblad og flere digitale byråer, omsatte for 1,857 milliarder kroner i fjor - med et driftsresultat på 162 millioner (EBITDA). Det gir en margin på 8,70 prosent.

 

Powered by Labrador CMS