Nettveteran Jan Thoresen får ny rolle i Aller - blir redaktør og direktør for SOL.no

- Målet er å lage landets beste nettavis, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Jan Thoresen har takket ja til rollen som ny administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SOL, opplyser Aller Media i en pressemelding.

Nåværende administrerende direktør, Anette Nordskog, tiltrer en annen rolle i konsernet.

Thoresen overtar helhetsansvaret for selskapet med virkning fra 1. oktober.

- Styret og jeg er veldig glade for at vi har fått en av de virkelige nestorene i det digitale medielandskapet i Norge som ny leder til SOL, sier Stephan Granhaug, konserndirektør digital i Aller Media og styreleder i Scandinavia Online AS.

- Jan har en unik kombinasjon av redaksjonell og teknisk innsikt, kommersiell forståelse og erfaring med snuoperasjoner, som gjør ham svært skikket til denne rollen. Dette blir bra for oss som eiere, for de ansatte og alle våre brukere.

Fortsetter som digital redaktør i Aller

Siden Thoresen kom hjem fra Egmont-jobb i Danmark og ble digital redaktør i Aller Media i fjor sommer har hans hovedfokus vært oppfølging av de digitale redaksjonene på tvers av huset - blant anent arbeidsdeling og trafikkutveksling mellom merkevarer som Dinside.no, KK.no, Dagbladet.no med flere.

Denne jobben er «ikke ferdig», understreker Aller.

- Men med all time high leveranser på både Dinside.no og kk.no, og generelt god utviklingstakt, har vi et spillerom nåb, heter det i meldingen.

Thoresen fortsetter som digital redaktør i Aller Media AS, men vil bruke brorparten av sin tid på SOL.

Om hans nye oppgaver, sier Thoresen:

Sol.no er en fantastisk institusjon i Norge, og målet er å lage landets beste nettavis. Vi har en utrolig stabil leserskare som bruker oss som midtpunktet for sin nyhetsoppdatering på nett. Folk bruker oss mange ganger hver dag. Vi er viktig i livene til folk.

- SOL sitter på avansert teknologi for automatisering og personalisering og vi jobber nå for å rulle dette ut til brukerne. Det blir viktig og kjempegøy å utvikle dette nettstedet videre, sier Jan Thoresen.

Sol.no har ukentlig ca 750.000 brukere og er blant Norges ti største redaksjonelle nettsteder.

Powered by Labrador CMS