Eksteriørbilde av Aller Media-bygget i Oslo.

Aller-kuttene: Slik påvirkes Sverige og Danmark

Mens danskene må kutte for andre gang på et halvt år, slipper svenskene unna kuttrunden i Aller Media. 

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kom nyheten om at Aller Media kutter opp mot 40 årsverk i Norge. 15 av årsverkene skal kuttes i Dagbladet.

Også Aller i Danmark blir påvirket. Aller Media i Danmark varslet i går at selskapet kutter 32 stillinger. 14 av dem er redaksjonelle. I tillegg legges papirutgaven til magasinet Psykologi ned. Det skriver Mediawatch.

Det skjer kort tid etter forrige kuttrunde i den danske delen av konsernet.

Bare for et halvt år siden, kuttet de 34 stillinger og la ned Elle. I tillegg ble Feminas papirmagasin lagt ned tidligere i år.

Men ingen nye sparepakker er på gang i Sverige. Det skriver Aller Medias svenske konsernsjef Lotta Cederbom i et epostsvar til Dagens Media.

– Vi har i flere år jobbet aktivt med å omorganisere organisasjonen vår og tilpasse oss forholdene som råder i mediebransjen. Takket være det har vi nå en stabil og lønnsom virksomhet og vi har ingen planlagte spareprogrammer, skriver hun.

Den svenske avdelingen gjennomgikk nedbemanning i fjor, og kuttet 28 stillinger. Tidligere i vår ble tittlen Allers trädgård lagt ned, om en omorganiseringen gjorde at tre personen måtte slutte og syv byttet arbeidsoppgaver.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS