VGs nye satsing, en 3D-modell av en vagina.
VGs nye satsing, en 3D-modell av en vagina.

VG lanserer 3D-vagina

VG har utviklet en 3D-modell av kvinners underliv.

Publisert Sist oppdatert

Mediehuset VG lanserte søndag en virtuell reise inn i kvinners underliv.

Det ferdige produktet kommer etter et halvt års jobbing der flere VJ-er fra videoinnovasjon og et tverrfaglig team i VG har vært involvert.

VG lanserer vagina i 3D
VG lanserer vagina i 3D

– Det har vært spennende å jobbe på en ny måte. Lærebøkene om både klitoris og underlivet generelt er gamle, og vi håper at vi med denne modellen kan tilføre noe nytt i kunnskapsformidlingen, sier Alice Mortensen, som er VJ i videoinnovasjon hos VG.

I pressemeldingen skriver VG at målet med 3D-modellen er å bidra til større åpenhet og forståelse for hvordan det er å leve md ulike sykdommer og smerter i underlivet.

Teamet har fått løpende tilbakemeldinger og innspill fra pasientforeninger, leger og forskere.

– Vi har laget modellen for å sette kvinnehelse på kartet og gi en større forståelse for hvordan ulike underlivssykdommer utarter seg, og hvorfor det kan gjøre så vondt, sier hun.

Prosjektet er også oversatt til flere språk. Målet er at satsingen kan brukes til både undervisning og et lite oppslagsverk.

Videojournalist Alice Mortensen.
Videojournalist Alice Mortensen.

– Det finnes mange sykdommer som rammer både menn og kvinner, men vi vet mindre om hvordan de utarter seg for kvinner, fordi mannekroppen lenge har vært normen innenfor forskning, sier Mortensen.

De har også intervjuet tre kvinner som forteller hvordan det er å leve med sykdommene endometriose, vulvodyni og PCOS.

– Vi er så heldige at vi har fått intervjue tre sterke, flotte damer som hver dag sliter med smerter og som har opplevd lange køer og tidvis liten forståelse i helsevesenet for sine diagnoser. Mie, Hege og Caroline er bare noen av mange tusen kvinner som sliter og er med på å vise hvordan store smerter kan være lammende i hverdagen, sier hun.

Powered by Labrador CMS