28 år gamle Elise Kruse er konstituert som religionsredaktør den kristne avisen Vårt Land.
Hun fyller Alf Gjøsunds rolle, ettersom Gjøsund skal jobbe mer med avisens TV-satsing i en periode.
Kruse forteller at hun er svært glad for å ha fått jobben.
– Det er først og fremst veldig gøy, men også litt skummelt fordi dette er et stort ansvar, som jeg selvsagt tar veldig seriøst. Det er også en ny rolle for meg. Jeg har vært nyhetsleder før, men jeg var ikke forberedt på å skulle være redaktør som 28-åring, sier Kruse til Medier24.
Hun legger også til:
– Denne ansettelsen sier også mye om Vårt Land, som tør å satse på unge folk. De støtter opp om oppmuntrer oss til å ta ansvar og setter oss i viktige posisjoner og stillinger.
– Skal være stedet hvor folk leser om religion
– Hvilke planer har du for Vårt Lands religionsdekning?
– Tanken er at arbeidet som allerede er blitt gjort skal videreføres. Det har vært veldig bra og spennende tidligere så langt, og dette har gjort at Vårt Land er Norges ledende avis på religionsjournalistikk, svarer Kruse.
Hun understreker også at hun ikke planlegger å snu opp ned på det som hittil har vært Vårt Lands suksessoppskrift.
– Jeg tenker ikke på de store omveltningene nå. For Vårt Land handler denne journalistikken om å følge det som skjer i Kristen- og Religions-Norge generelt, og at vi skal være stedet folk kommer til for å lese om religion.
– Helt riktig
Ansettelsen av Kruse medfører også at begge Vårt Lands fagredaktører er kvinner, ettersom Veslemøy Østrem er avisens nyhetsredaktør.
– Nå er det to kvinner som leder hver sin redaksjon i Vårt Land. Hva tenker du om det?
– Det synes jeg er helt riktig og viktig. Det motbeviser kanskje også noen fordommer man kan ha mot en kristen avis. Det er veldig kult å være en del av en avis som ikke bare satser på unge, men også på kvinner spesielt, svarer Kruse.
Hun håper at det fremover vil bli flere og flere kvinner i lederstillinger i norske redaksjoner.
– Jeg skjønner at du stiller dette spørsmålet, men jeg håper at det en gang ikke vil være nødvendig å spørre om. Jo mer vi ser av ting som dette nå, jo mindre nødvendig blir det kanskje å stille slike spørsmål i fremtiden, sier hun avslutningsvis.