Redaktør i Grav24, Alf Bergin.

Tidligere redaktør lanserer nettmagasinet grav24.no

– Jeg hadde to valg: Sitte stille i båten og se fagfeltet miste en uavhengig stemme, eller bruke opparbeidet kompetanse på å satse.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere redaktør for fagbladet Gravplassen og gravplassen.no, Alf Bergin, lanserer 10. oktober nysatsingen, nettmagasinet: grav24.no.

Journalisten omtalte lanseringen først.

Bergin fikk i sommer beskjeden om at han ikke fikk forlenget avtalen som redaktør før «Gravplassen», etter 21 år som redaktør.

– Jeg hadde to valg: Sitte stille i båten og se fagfeltet miste en uavhengig stemme, eller bruke opparbeidet kompetanse på å satse. Valget var enkelt: Det ble full mobilisering for å stable på beina et uavhengig nettmagasin rettet mot gravferdsbransje og gravplassektor, sier Bergin.

Fagfeltet fortjener et magasin tuftet på journalistiske verdier, mener han.

– Jeg kan, gjennom nesten 40 år, se tilbake på en yrkesaktiv karriere med journalistikk som drivkraft. Grav24 vil løfte fagfeltet, og gi det en stemme. Noen må tørre å spørre politikerne kritiske spørsmål. For eksempel om lovverk og forskrifter som setter rammer for begravelsesbyråer og gravplassforvaltninger. Redaksjonen for grav24.no sitter i Stavanger.

Powered by Labrador CMS