Påskepreik:

Alexandra Beverfjord: – Jeg savner å se og være sammen med familie, venner og flere kolleger

Dagbladets sjefredaktør er derimot overrasket over at medieminister Abid Raja ikke har kommet på banen med konkrete tiltak for bransjen tidligere.

Publisert

Navn: Alexandra Beverfjord

Stilling/mediehus: Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagbladet 

– Hva gjør du vanligvis i påska – og hva er planene for denne påska? 

– Vanligvis reiser vi en tur til Trondheim i slutten av påska. I år blir det arbeidspåske i Oslo. 

– Hva savner du mest fra hverdagen? 

– Først og fremst er det interessant å se hvor lett nye vaner etableres i samfunnet. Covid-19 vil rykke digitaliseringen mange steg fremover. Allerede nå ser vi endringer i arbeidslivet som vi vil ta med oss videre – også etter at tiltakene knyttet til covid-19 opphører. For egen del synes jeg dette går greit, men nå er også jeg blant dem som møter på arbeidsplassen hver dag. Jeg savner å se og være sammen med familie, venner og flere kolleger.

– Hører du på Påskelabyrinten? 

– Nei.

– Hvilke medier/serier/podkaster/ innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska? 

– Jeg anbefaler alltid folk å lese Dagbladet. Redaksjonen er ekstremt dyktig og gjør en fabelaktig innsats. Utallige nyhetsmeldinger, direktesendinger, artikler, ekspertintervjuer, reportasjer, kommentarer og fordypningsartikler produseres nå om koronakrisen 24/7. For underholdning er det nok å ta av (vi får takke stort for at dette ikke skjedde før 2013). Selv ser jeg akkurat nå serien Westworld på HBO, den anbefales.

– Hvordan synes du mediene har håndtert korona-krisen?

– Norske medier har stort sett har gjort en god jobb. Dagbladet opplever rekordhøy trafikk i disse dager, innimellom 100 prosent vekst i sidevisninger mot samme tid i fjor. Vi får utallige henvendelser, innlegg, innspill, tips og spørsmål fra våre lesere og vi jobber med å følge opp så mange spor som mulig.

– Hvordan havnet du egentlig i mediebransjen?

– Det var dette jeg ville gjøre. Jeg begynte å lese Dagbladet veldig tidlig. Jeg lekte og laget avis fra barneskolen. På videregående jobbet jeg for studentavisa i Trondheim. Som 19-åringen begynte jeg å jobbe for Adresseavisen der jeg hadde fem herlige år.

– Hva eller hvem i bransjen fortjener hyllest?

– Journalistene. Ikke minst de som nå jobber utenriks i krevende områder, slik Dagbladets Vegard Kristiansen Kvaale i New York gjør. Generelt synes jeg journalistene her hjemme gjør en imponerende jobb med å videreformidle og dokumentere det som skjer. I tillegg er de også dyktige til å utfordre det gjeldende narrativet. Pressens jobb i kriser er også å utforske og utfordre. Politikere, forskere og helsetopper må finne seg i at deres beslutninger og uttalelser ettergås og undersøkes på en faktadrevet måte. Folk skal så langt som mulig få svar på hvorfor tiltak settes inn og hva konsekvensene er – som presse er det vår oppgave å levere på dette. 

– Hva er det viktigste Abid Raja kan gjøre for å sikre at norske medier klarer seg gjennom krisen?

– Jeg er overrasket over at Abid Raja ikke har kommet på banen med konkrete tiltak for bransjen tidligere. De redaktørstyrte mediene har en svært viktig rolle i demokratiet – ikke minst i en krise som nå. Det er til mediene folk går for å få informasjon. Situasjonen for mediebransjen er alvorlig, og vi ser at flere mediehus i Norge sliter hardt allerede.

Powered by Labrador CMS