Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Bildet er fra møtet i Kringkastingsrådet forrige uke.
Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Bildet er fra møtet i Kringkastingsrådet forrige uke.

- Det er spesielt å konstatere at NRK støvsuger markedet for mediefolk. Faktum er at det er mange som ønsker å jobbe her

Nyhetsdirektør reagerer også på påstandene og inntrykket som er skapt om lønnsnivået for ledere i NRK.

Publisert

I går omtalte Medier24 lønnsnivået for enkelte nye ledere og profilerer i NRK, og siden er temaet også omtalt av andre medier. 

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord, som også kommenterte påstandene i gårsdagens sak, reagerer onsdag på vinklingen og inntrykket som er skapt gjennom omtalen: 

- Å konstatere i tittel at NRK støvsuger markedet for mediefolk er spesielt. Faktum er at det er veldig mange som ønsker å jobbe her og som søker seg til NRK, sier hun. 

- For å få jobb i NRK må man søke og gjennomgå en grundig ansettelsesprosess. Vi er verken lønnsdrivende eller lønnsledende - det vet også TV 2 godt, sier Beverfjord.

Hun reagerer også på at kritikken kommer fra mediebedrifter hvor lederne tjener langt mer enn i NRK: 

Dette tjener mediesjefene: 

Som omtalt på Medier24 flere ganger og senest i går, tjente daværende VG-sjef Torry Pedersen i fjor til sammen 6 millioner kroner -hvorav halvparten var fastlønn og resten pensjon, bonus og aksjer. Gard Steiros lønn blir ikke offentlig før selskapet leverer 2016-regnskapet neste år. 

TV 2-sjef Olav T. Sandnes hadde i 2016 en lønn på drøyt 3 millioner kroner. 

John Arne Markussen tjente drøyt 2 millioner kroner som toppsjef for Dagbladet i fjor. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksens lønn i 2017 kommer opp i over 2,9 millioner kroner.

- Nå er det slik at de ikke offentliggjør sine lønninger, men vi vet jo for eksempel at topplederne i VG og TV 2 har tjent vesentlig mer enn kringkastingssjefen - som forøvrig gikk betydelig ned i lønn da han kom til NRK fra jobben som konsernsjef i Amedia.

- Lønnsmessig ligger NRK et stykke bak Oslo-mediene. Vi har et mer moderat lønnsnivå enn mange av de kommersielle - og slik må det være, sier hun. 

 

Powered by Labrador CMS