Nyhetsdivisjonen i NRK må kutte 16 millioner kroner neste år

Ikke avklart hvordan kuttene kommer.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Nyhetsdivisjonen i NRK må kutte mellom 16 og 17 millioner kroner i neste års budsjett. Det er ennå ikke avgjort hvor mange stillinger som skal bort. Nyhetsdivisjonen har rundt 380 årsverk.

De ansatte ble informert om kuttplanene mandag, melder NRK.

Bakgrunnen er at avdelingen har kutt med seg fra 2015-budsjettet som ikke er tatt. I tillegg møter man nye effektiviseringskrav for 2016.

– Vi har ennå ikke eksakt oversikt over hvor mange stillinger Nyhetsdivisjonen skal ned, men vi begynner nå arbeidet med å se på ulike forslag. Det er altså ikke utredet eller besluttet hvor mange stillinger vi skal ned – eller hvor i organisasjonen kuttene skal tas, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sa i oktober at NRK må kutte mellom 100 og 150 millioner kroner.

Regjeringen har foreslått å øke NRK-lisensen med 25 kroner neste år, noe som er lavere enn pris- og lønnsveksten.

Lisensøkningen blir stående etter at regjeringspartiene og støttepartiene har forhandlet ferdig statsbudsjettet for 2016, ifølge kringkastingen. 

NJ uttaler mandag kveld at de er svært skeptisk til kuttene:

- NRKJ godtar ikke at det kuttes i bemanning, uten at det kuttes i arbeidsoppgaver. Vi er bekymret arbeidsmiljøet, slitasjen på medarbeiderne og for rammevilkåra for journalistikken. Nå trenger vi ledere som evner å prioritere og som kan samarbeide med fagforeningene, sier leder i NRKJ Richard Aune.

Powered by Labrador CMS