Beverfjord: - Jeg gleder meg til å gå i gang. Vi har alle forutsetninger for å lykkes digitalt

Alexandra Beverfjord (38) blir nyhetsdirektør i NRK. Skal lede 400 medarbeidere på Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT: Klokka 13.03 onsdag ble Alexandra Beverfjord presentert som NRKs nye nyhetsdirektør. Det skjedde under et «husmøte» på Marienlyst, der Beverfjord ble presentert av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Dermed gikk det som Medier24 varslet tidligere onsdag. Rett over klokka 13 bekreftelsen ansettelsen av flere NRK-ansatte på Twitter. 

Dette skjer etter at NRK-sjefen trengte ekstra tid på å bestemme seg; avgjørelsen var først ventet før helga.

Og i valget blant gode kandidater har Eriksen altså landet på Beverfjord, som dermed rykker opp internt fra jobb som reportasjeredaktør i NRK. 

Hun overtar for Per Arne Kalbakk, som tidligere i høst fikk beskjed om at han ikke fikk fortsette i stillingen. Kalbakk går nå over i jobb som etikkredaktør.

LES MER:

- Gleder meg til å gå i gang

I en pressemelding sier Alexandra Beverfjord selv følgende om jobben hun nå går i gang med:

- Dette er en jobb jeg gleder meg til å gå i gang med. I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken. Vi skal være først med hele bildet.

- Det betyr både at vi skal være først og best på de store sakene. Samtidig skal vi levere en troverdig nyhetsdekning som gjør publikum klokere, som gir dybde og analyse. Vi skal rett og slett være publikums hverdagsleksikon, sier Beverfjord.

Hun legger nå vekt på digitaliseringen også NRK skal gjennom:

- NRK nyheter har en helt unik posisjon i Norge. Vi er det mediehuset i landet som har den høyeste troverdigheten. Vi er suverent best på TV og radio, og vi har alle forutsetninger for å lykkes digitalt. Og det må vi klare hvis vi skal være der publikum - og spesielt de unge - er, sier NRKs kommende nyhetsdirektør.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier følgende i meldingen:

- Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat.

– Jeg er glad for at Beverfjord har sagt ja til å lede nyhetsdivisjonen i NRK, og mener hun har kompetansen til å sørge for at NRKs nyhetsdekning fortsatt skal ha en viktig posisjon og bred tillit i et omskiftelig og krevende marked, sier Eriksen.

Solid ledererfaring

Beverfjord (38) har gjort en solid karriere siden hun startet journalistkarrieren i Adresseavisen. Hun kom raskt til Oslo og Dagbladet, og var nyhetsredaktør i avisa da hun kom til NRK for noen år siden. 

Nå er hun reportasjeredaktør, og har det siste året vært nevnt i nær sagt alle sammenhenger der lederjobber i mediebransjen har vært lyst ut.

Beverfjord nyter stor tillit oppover og i store deler av NRK, men har også møtt noe motstand fra deler av nyhets- og TV-miljøet på Marienlyst.

Nyhetsdirektørjobben innebærer ansvar for nærmere 400 ansatte i nyhetsdivisjonen på Marienlyst.

Medier24 kommer tilbake med mer.

 

Powered by Labrador CMS