Alexandra Beverfjord har allerede begynt som sjefredaktør i Dagbladet, men hvem som følger etter henne er enda ikke avklart. Her er hun sammen med  NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen under et møte i Kringkastingsrådet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Alexandra Beverfjord har allerede begynt som sjefredaktør i Dagbladet, men hvem som følger etter henne er enda ikke avklart. Her er hun sammen med NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen under et møte i Kringkastingsrådet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hvem skal ta over etter Alexandra Beverfjord? Det er fortsatt uvisst og nå har NRK utsatt søknadsfristen

- Jeg er veldig trygg på at dette er en attraktiv stilling, og at det finnes flere svært gode kandidater, men jeg tror folk kvier seg litt for å søke, sier kringkastingssjefen.

Publisert

Prosessen rundt å finne en som kan fylle Alexandra Beverfjord sine sko som nyhetsdirektør i NRK er for lengst i gang. Opprinnelig var søknadsfristen på stillingen 20. juni, men nå har fristen blitt flyttet til 5. juli. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier de ønsker å bruke mer tid for å få inn enda flere søkere.

- Grunnen til at vi har flyttet fristen er at vi ønsker å få enda flere søkere inn. Jeg er veldig trygg på at dette er en attraktiv stilling, og at det finnes flere svært gode kandidater, men jeg tror folk kvier seg litt for å søke. Derfor ønsker vi å bruke litt mer tid, sier han til Medier24. 

Han har tro på at det kommer til å bli et godt utfall av prosessen. 

- Jeg er helt sikker på at dette skal ende bra. Alle vet hvordan det er: Man kvier seg litt, eller trenger litt mer tenketid for å faktisk sende inn en søknad, sier han. 

 

Usikkert om prosessen lander før eller etter ferien

Eriksen har ingen kommentar til om den utsatte søknadsfristen er knyttet til manglende kvinnelige søkere, og understreker at dette handler om å få en best mulig nyhetsdirektør på plass.

For kringkastingssjefen er det ikke hvor lang tid prosessen tar som er det viktigste. 

- Jeg skal lande når jeg har den beste løsningen. Det avgjørende er å få på plass en best mulig nyhetsdirektør i NRK, ikke om vi lander prosessen før eller etter ferien, sier han.  

  • Hvem får jobben til slutt? Her er lista over de 11 personene Medier24 tror kan være de mest aktuelle kandidatene. 

Powered by Labrador CMS