Marius Tetlie konstitueres i stillingen som nyhetsdirektør i NRK.
Marius Tetlie konstitueres i stillingen som nyhetsdirektør i NRK.

Marius Tetlie (42) blir konstituert i stillingen som nyhetsdirektør i NRK. Beverfjord slutter i midten av juni

- Jeg er takknemlig for at Marius Tetlie har sagt ja til å gå i spissen for et kjempebra team i nyhetsdivisjonen, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Publisert

For en drøy uke siden ble det klart at nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord (41) forlater NRK og blir sjefredaktør og administrerende direktør i Dagbladet.

Medier24 får nå bekreftet at det er Marius Tetlie som blir konstituert i stillingen som nyhetsdirektør. Det gjør han allerede fra og med torsdag 10. mai, men Beverfjord vil bli værende i NRK til 15. juni.

Tetlie er i dag redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen.

- Jeg er takknemlig for at Marius Tetlie har sagt ja til å gå i spissen for et kjempebra team i nyhetsdivisjonen. Hans oppgave blir å opprettholde tempo og trykk i nyhetsoppdraget. Jeg ønsker Marius lykke til med oppgaven, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.  

Marius Tetlie kom til NRK fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor.

Tetlie har også lang fartstid fra VG og en rekke lederstillinger fra avisen. Han var blant annet leder for VGs 22. juli-redaksjon.  

- Det viktigste oppdraget vårt er å lage god og viktig journalistikk som når ut til flest mulig, og det skal vi fortsette med. Sammen med de dyktige folkene i ledergruppen og alle de flinke medarbeiderne i nyhetsdivisjonen skal vi ha fullt trykk på det frem til en direktør er permanent på plass, sier Marius Tetlie.  

 Stillingen som nyhetsdirektør i NRK blir lyst ut med det første.  

 - Dette blir en åpen og grundig prosess der jeg er opptatt av å få flest mulig gode interne og eksterne søkere, sier Thor Gjermund Eriksen. 

 

Powered by Labrador CMS