BA trekker fram Øyulf Hjertenes som het kandidat til BT-jobben. Får han konkurranse fra disse kvinnene?

Schibsted har startet letingen etter en erstatter for Gard Steiro.

Publisert Sist oppdatert

For litt siden ble det kjent at sjefredaktør Gard Steiro i Bergens Tidende forlater skuta for å bli nyhetsredaktør i VG.

LES MER om Steiros tur til Oslo:  

I dag har konkurrenten BA «startet jobben» med å finne hans erstatter og å hjelpe storebror med å finne ny sjef.

Ifølge BA/Vest24.no er Øyulf Hjertenes en av de heteste kandidatene til redaktørjobben. BA siterer «insidere» som mener at Hjertenes vil kunne gå helt til finalen i prosessen.

Slik omtaler BA/Vest24 35-åringen fra Florø:

- Økonomiutdannelse, har hatt en rekke stillinger i BT siden 2005. Er nå utviklingsredaktør. Han sies å være en organisasjonsbygger. Som Steiro har også Hjertenes vært redaksjonsassistent i BA. Har i det siste begynt å skrive flere kommentarer. Gjør han seg klar?

Andre navn på lista er kulturredaktør Hilde Sandvik (45), som ifølge BA «trolig er for omstridt». Videre blant andre Trond Olav Skrunes, Tor Olav Mørseth og Alexandra Beverfjord. Samt redaksjonssjefene Jan Stian Vold og Helge Svela.

Utvalg har startet

Søknadsfristen på den utlyste jobben er ikke før 15. august, men et ansettelsesutvalg har allerede startet jobben.

Det består av nyhetsleder og fungerende sjefredaktør Ingvild Rugland, tidligere BT-redaktør og nå Schibsted-redaktør Hans-Erik Matre - og avisas mektige styreleder, Schibsted-direktør Didrik Munch.

Munch slår fast at de skal finne en «ordentlig» redaktør og tungvekter til å lede Bergens Tidende. Å sende en redaktørlærling fra Schibsted til Vestlandet blir ikke aktuelt.

– Bergen er en for stor by og BT en for stor og viktig avis. Jeg mener: Vi ansetter ikke prøvekandidater. Man kan ikke gå på opplæring i en slik jobb. Ikke i Bergen, ikke i BT, sier Munch til BA.

Powered by Labrador CMS