Avbildet: Forfatter Aslak Nore og sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.
Forfatter Aslak Nore og sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.

Kalte Dagbladet-journalister for «klikkhorer»

– Nedrig, svarer sjefredaktør Alexandra Beverfjord.

Publisert Sist oppdatert

13. mars langet forfatter Aslak Nore ut mot Dagbladet på Twitter, og kalte journalistene i Dagbladet TV for «klikkhorer». Nå tar Dagbladet-sjefen til motmæle, skriver Kampanje.

«Debatt om DagbladetTVs journalistikk tar jeg gjerne, @aslaknore, men denne tweeten din er bare nedrig», skrev sjefredaktør Alexandra Beverfjord på Twitter mandag.

Tweeten hun reagerer på fra Nore, lyder som følger:

"Ved en inkurie havnet jeg inne på Dagbladet TV idag. Tenk å være utdannet journalist og jobbe der. Det er så ufattelig nedrig. Jeg bruker ikke "hore" om dem som er i en vanskelig situasjon og selger kroppen sin. Dagbladet TV-journalistene derimot, er klikkhorer," skrev Nore.

– Jeg tar gjerne en debatt om Dagbladets journalistikk. Det gjør jeg jevnlig i ulike medier, men jeg synes ikke den måten å formulere seg og opptre på er ok, utdyper hun overfor Kampanje.

– Jeg synes ikke noe om måten han fremmer kritikken på. Å omtale journalistene i Norges nest største avis på den måten der, synes jeg ikke hører hjemme noen steder, sier Beverfjord til Kampanje.

I en kommentar til Medier24 påpeker Beverfjord at de tåler diskusjon rundt Dagbladet. Hun viser til at avisen har hatt stor leservekst det siste året, i tillegg til prisvinnende og samfunnsviktig journalistikk.

– Dagbladet har en bred stoffmiks med harde nyheter og politiske avsløringer på den ene siden og kjendisstoff og elleville snakkiser på den andre. Vi har en tabloid form, med store titler og kraftig fargebruk, og det vekker en del reaksjoner hos enkelte.

Nore har ikke ønsket å kommentere saken overfor Kampanje. Han har foreløpig ikke besvart Medier24s henvendelse.

TV-sjef i Aller Media, Mads A. Andersen, har også svart på Nores Tweet:

«Kollegaene dine i VG, som lager en video om en «runkemaskin» og viser den fram skyhøyt oppe på VG-fronten, er de også horer eller bare luksusprostituerte?»

Nore bemerker i et svar til Andersen at han ikke har vært tilknyttet VG siden 2015.

Powered by Labrador CMS