Alexandra Beverfjord (Dagbladet), Morten Andersen (Aftenposten), Sarah Sørheim (NTB), Marius Tetlie (NRK), Sarah Willand (TV 2) og Andreas Arnseth (VG) oppdaterer om status i de ulike redaksjonene nå som smitten blusser opp.

Fortsatt flere som har hjemmekontor – dette er status for de største redaksjonene

– Det er mye som tyder på at vi må være ekstra forsiktige de nærmeste ukene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sommeren er på hell og de aller fleste er tilbake på jobb. Samtidig blusser koronasmitten opp igjen i Norge.

Medier24 har tatt en sjekkerunde til de største mediehusene for å høre hva status er når det gjelder hjemmekontor.

 

– En kombinasjon

Nyhetsredaktør Sarah Sørheim i NTB.

Nyhetsredaktør Sarah Sørheim i NTB forteller at deres redaksjon har gått for en kombinasjon.

– Vi kjører en kombinasjon, med noen hjemme og noen på jobb. Det er foreløpig frivillig, men forutsetningen er at vi klarer å opprettholde smittevernet i lokalene. Det har gått fint så langt, forteller Sørheim til Medier24. 

Stabssjef i Aftenposten, Morten Andersen.
Fagredaktør Marius Tetlie i NRK Nyheter.

NTB-redaktøren bekrefter at det kan bli aktuelt å stramme inn ytterligere. 

– Vi følger situasjonen nøye og justerer de interne retningslinjene i takt med myndighetenes råd, sier hun.

Prosjekt- og administrasjonsleder i VG, Andreas Arnseth, forteller at også de har flere redaksjonelle hjemme fortsatt.. 

– Deler av redaksjonen i VG og VGTV har jobbet fra kontorene i Akersgaten i hele sommer. Dette gjelder primært de som bemanner nyhetsdeskene våre samt noen andre roller og funksjoner, sier Arnseth til Medier24.

– En stor del av de redaksjonelle medarbeiderne jobber hjemmefra og vil fortsette å gjøre dette inntil videre. Vi gjør fortløpende vurderinger av dette, sier Arnseth.

Han forklarer at de som har fått beskjed av sin leder om å møte på jobb i Akersgaten skal i utgangspunktet gjøre dette.

– Dersom det er ansatte som har spesielle behov for å jobbe hjemmefra, så har vi oppfordret disse til å kontakte nærmeste leder og avklare hvordan de skal forholde seg, sier han. 

Arnseth forteller at også  VG følger smittesituasjonen fortløpende og at de lytter til de råd og retningslinjer som kommer fra myndighetene lokalt og nasjonalt.

 

– Dersom situasjonen tilsier at vi må iverksette ytterligere tiltak i høst vil vi selvsagt vurdere dette, avslutter han. 

– Bedt om å jobbe hjemmefra

Sjefredaktør Alexander Beverfjord i Dagbladet sier at alle de ansatte der er i jobb, men at noen fortsatt jobber hjemmefra.

 – En del redaksjoner og medarbeidere er bedt om å jobbe hjemmefra , også for å sikre beredskap til enhver tid. Vi har daglig kontakt med alle, sier hun til Medier24.

Til slutt forteller Beverfjord at de, i likhet med de andre redaksjonene, også følger nøye med på situasjonen og på myndighetenes råd og retningslinjer.

Stabsjef Morten Andersen i Aftenposten kan på sin side fortelle at store deler av redaksjonen i Aftenposten er på hjemmekontor. 

– Vi har siden slutten av mai hatt cirka 80 prosent av redaksjonen på hjemmekontor. Det er stort sett operative nøkkelfunksjoner på deskene og de som jobber tettest på nyhetsbildet og med studioproduksjoner som har adgang til lokalene, forteller Andersen til Medier24.

Stabssjefen forteller at det er mye som tyder på at man må være ekstra forsiktig fremover.

– Før sommeren var det mest aktuelt å åpne for flere i lokalene, men slik det ser ut nå, vil vi mest sannsynlig holde igjen en stund til og ligge på samme nivå som nå. Det er mye som tyder på at vi må være ekstra forsiktige de nærmeste ukene, sier han. Andersen understreker at det er forskjell på å jobbe hjemmefra i en kort og en lang periode.

– Aftenpostens ansatte har vist stor vilje og evne til å tilpasse seg en ekstraordinær situasjon. Nå som situasjonen ser ut til å dra ut, er det viktig at vi jobber med å finne løsninger som fungerer også i et lengre perspektiv, sier han. 

  

 

–Tydelig i kommunikasjonen internt

Fagredaktør i NRK, Marius Tetlie, forteller at også de fortsatt kjører en fordeling mellom hjemmeværende og deskbaserte medarbeidere.

– NRK leverer et bredt nyhetstilbud til alle plattformer gjennom døgnet, og for å få til det må en stor andel medarbeidere være på jobb i våre lokaler. Siden mars har vi praktisert hjemmekontor for en rekke medarbeidere og det fortsetter vi med fremover, forteller Tetlie til Medier24.

Videre forteller han at antall medarbeidere som er fysisk på jobb nå er lavere enn det var før pandemien brøt ut.

 

– I Nyhetsdivisjonen avtales bruk av hjemmekontor mellom medarbeider og nærmeste leder ut fra ansvarsområde og arbeidsoppgaver, sier han.

Tetlie forteller at NRK jobber systematisk med å ivareta smittevern for medarbeidere som er fysisk til stede i lokalene og for de som er ute på oppdrag i både inn- og utland.

– NRK Nyheter har praktisert det samme strenge smittevernregimet gjennom sommeren, og vi har vært tydelig i kommunikasjonen internt om at vi alle trenger å øke bevisstheten rundt dette nå som de fleste er tilbake fra ferie, sier han. 

  

– Hovedregelen er hjemmekontor  

Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 forteller at opprinnelig var planen å åpne opp for flere medarbeidere i forbindelse med skolestart. Men i lys av den siste tids smitteutvikling har de valgt å holde tilbake på det.

– Det vil si at vi fortsetter å jobbe som før sommerferien, med at medarbeidere som trenger å være tilstede av hensyn til TV 2s sendinger og produksjoner jobber fra lokalene våre, men at hovedregelen for de aller fleste av oss fortsetter å være hjemmekontor inntil videre, utdyper Willand. 

Hun forteller at det nok er flere som hadde gledet seg til å komme tilbake til lokalene.

– Lederne har løpende og tett dialog med sine medarbeidere for å finne den mest hensiktsmessige arbeidssituasjonen for den enkelte. Det er nok flere som har gledet seg til å komme tilbake på jobb i lokalene etter sommeren, samtidig så opplever vi en stor forståelse for at vi velger å se an utviklingen før vi åpner for flere, sier hun. 

Willand legger vekt på at de følger smitteutviklingen og rådene fra myndighetene tett og at de vil tilpasse seg de endringene som eventuelt kommer. 

– Vi er opptatt av å verne om TV 2s sendinger og produksjoner, og ikke minst at våre medarbeidere skal kjenne seg trygge på jobb i en situasjon som til tider er uoversiktlig for de fleste av oss, sier hun.

Powered by Labrador CMS