Medietilsynet står på sitt – Dagbladet Pluss får pressestøtte-nei

– For få dagsaktuelle og politisk relevante artikler, mener Medietilsynet.

Publisert

Saken oppdateres.

Dagbladet Pluss søkte i april i fjor om pressestøtte, fikk nei i november, og sendte inn en klage like før jul.

Medietilsynet opprettholder sitt avslag på avisen sin søknad om pressestøtte, får Medier24 opplyst av konserensjef Dag Sørsdahl i Aller Media.

– Vedtaket fra Medietilsynet er som forventet. Som vi mente i samband med søknaden og vår klage. Vi mener at vi oppfyller vilkårene i henhold til forskriften og dermed har krav på pressestøtte, sier Sørsdahl til Medier24.

Torsdag ettermiddag bekrefter Medietilsynte i en presseemelding.

 – Etter å ha vurdert saken grundig mener vi fremdeles at Dagbladet Pluss ikke oppfyller kravene til formål og innhold for støtteordningen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Dagbladets klage er på 36 sider, og i tillegg kommer vedlegg på totalt 195 sider.

Nå har Medietilsynet avslått klagen, og sendt den videre til Medieklagenemnda for behandling.

Dagbladet Pluss vil søke pressestøtte på nytt innen fristen, basert på virksomhetsåret 2019, dersom de ikke får gjennomslag, opplyser Sørsdahl.

– Vi stusser over at tilsynet har brukt rundt tre måneder på å behandle vår klage, hverken før vedtaket 4. november eller siden vi sendte vår klage før jul i fjor har det vært noen dialog med oss. Vedtaket og dagens innstillingsdokument bærer preg av det, sier han videre.

– Med forbehold, da vi så langt ikke har fått lest innstillingen fra tilsynet grundig, gir innstillingen et inntrykk av å være et forsvarsskrift over 62 sider som ikke vurderer vår klage med et åpent sinn, sier han.

Basert på tallene Dagbladet Pluss selv rapporterte inn og aviser sitt opplag ville Dagbladet Pluss kunne motta om lag 25 millioner kroner i tilskudd i fjorårets fordeling.

– Medietilsynet har vurdert merknadene fra Dagbladet Pluss, men mener at de ikke gir grunnlag for å oppheve eller endre vedtaket som det blir klaget på. Vi har gitt publikasjonen medhold i at nokne artikler i analysen til Høgskulen i Volda var kodet feil, og dee er nå kodet om. Vurderingne vår er likevel at selv med disse endringene har Dagbladet Pluss for få dagsaktuelle og politisk relevante artikleer for å kvalifisere for støtte, sier Velsand.

Powered by Labrador CMS