Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth (t.h) har vært i konflikt den siste tiden. Mye av striden har utspilt seg i mediene..

Slakter NFFs mediehåndtering av landslagsbråket: – Fremstår uredelig

– Vi beklager bråket saken har skapt, svarer Norges Fotballforbund.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har stormet rundt landslagsspiller Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck den siste tiden, etter at de to havnet i konflikt med hverandre etter Norges tap mot Serbia i Nations League, tidligere denne måneden. 

Torsdag kveld gikk Sørloth ut og forsvarte seg selv etter at Lagerbäck kritiserte ham i en pressemelding.

Sørloth hevdet også at han ikke fikk muligheten til å uttale seg i pressemeldingen, på tross av at Norges Fotballforbund skrev at han ikke ønsket å kommentere saken.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt reagerer sterkt på påstandene om at Sørloth ikke fikk komme til orde.

– Det som er oppsiktsvekkende er at de (NFF, journ.anm) tar fra Sørloth tilsvarsretten, ved å si at han ikke ønsker å gi en kommentar til saken. Det forbløffer meg, fremstår som lett uredelig, og ikke akkurat konfliktdempende i denne sammenhengen, sier Saltvedt til Medier24.

– Dette er ikke en invitasjon til dialog, men et keiserlig dekret fra landslagssjefen. Det overrasker meg. Om forbundet ønsket å få dette ut av verden fortest mulig, er dette en veldig rar måte å gjøre det på, sier han.

Jan Petter Saltvedt, sportskommentator i NRK.

Og legger til:

– Til dels drar de avsløringer fra de indre rom videre, og de involverer heller ikke Sørloth i prosessen, som ville fremstått som et mye lengre steg i videre i prosessen.

– Ikke slik det skal være 

Også mangeårig sportsjournalist i VG, Knut Espen Svegaarden reagerer på at Sørloth ikke skal ha fått uttale seg.

– Hvis påstanden stemmer, er det ikke slik det skal være. En regel er at alle må få komme til orde. Her gis det forskjellige versjoner av det som har skjedd, og det reagerte jeg på allerede i etterkant av den første meldingen, sier Svegaarden til Medier24.

– Men det er vel ingen regel om samtidig imøtegåelse for den som skriver en pressemelding?

– Jeg er ikke så opptatt av at det skal være regler for alt. Jeg forsøker å bruke hodet, og om noen har blitt beskyldt for noe, eller når noe henger i løse luften, må vedkommende få sjansen til å kommentere, eller la være, svarer Svegaarden.

Svegaarden mener også at Norges Fotballforbund burde invitert til pressekonferanse om saken, fremfor å bare sende ut en pressemelding.

– Norges Fotballforbund kom på banen slik de ofte gjør, gjennom å sende ut en pressemelding, der pressen ikke får anledning til å stille spørsmål ved det som er skrevet. Det er ingen god måte å gjøre det på, sier han.

– Beklager bråket saken har skapt

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund  opplyser at han ikke har anledning til å stille til intervju, da han er opptatt med å løse denne saken.

VG-journalist Knut Espen Svegaarden er  en av Norges mest erfarne sportsjournalister. Han er kritisk til at Alexander Sørloth ikke fikk uttale seg i pressemeldingen, dersom spissens påstander stemmer. Arkivfoto.

På generelt grunnlag skriver han likevel følgende til Medier24 i en SMS:

– Vi jobber for å å løse situasjonen. Den løser vi ikke i media, men internt. Så lenge vi jobber med saken ønsker vi ikke å kommentere den nærmere.

Graff legger også til:

– Vi beklager bråket denne saken har skapt. Vi hadde et oppriktig ønske om å parkere den da lekkasjene nådde media i helgen. Det klarte vi ikke og selv om deter ulike forklaringer på det har vi ikke gjort en god nok jobb når vi ser utfallet.  

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff.
Powered by Labrador CMS