Redaktør Alexander Killingberg i Fosna-Folket.
Redaktør Alexander Killingberg i Fosna-Folket.

Mann dømt til 60 dagers fengsel for å ha drapstruet redaktøren i Fosna-Folket

«Da må æ drep dæ. Æ kjem te å slå. Æ kan godt bruk kniv, leik med blode ditt ... Strø litt blod til æ e ganske fornøyd». Slik truet mannen i 20-årene lokalavisredaktør Alexander Killingberg.

Publisert

En mann i 20-årene ble i forrige uke i Fosen tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha framført trusler mot redaktør Alexander Killingberg og en journalist i Fosna-Folket, skriver avisen.

Bakgrunnen for trusselen var at lokalavisen hadde omtalt en dom som mannen i 20-årene hadde fått. Da var han dømt for å ha hatt seksuell omgang med en jente på 14 år.

Dagen etter at saken ble publisert, ringte han tekstforfatteren og ba om å få saken fjernet. Han skrev også «æ har adressa di» i en SMS til journalisten som hadde skrevet saken, skriver Fosna-Folket.

Den tiltalte mannen ringte deretter til redaktøren og sa i den samme telefonsamtalen at han skulle slå ned journalisten som hadde skrevet saken.

I samme telefonsamtale kom mannen i 20-årene med følgende trusler mot Killingberg: «Da må æ drep dæ. Æ kjem te å slå. Æ kan godt bruk kniv, leik med blode ditt ... Strø litt blod til æ e ganske fornøyd».

Tiltalte erkjente å ha kommet med trusler mot journalisten, og «mesteparten» av uttalelsene mot redaktøren, skriver avisen.

Nå er mannen dømt til fengsel i 60 dager for truslene.

Til NRK Trøndelag sier Killingberg:

– Riksadvokaten har gjort det klart at trusler mot journalister og redaktør skal prioriteres, og dommen tyder på at dette blir fulgt. Vi har jo en jobb i likhet med politiet, der vi er i en litt utsatt stilling, og det viser at pressen har et vern og at vi blir tatt på alvor, sier lokalavisredaktøren.

Powered by Labrador CMS