Fosna-Folket fikk pris: Journalist Knut Inge Blix Furuseth, journalist og kommentator Skjalg Ledang og redaktør Alexander Killingberg
Fosna-Folket fikk pris: Journalist Knut Inge Blix Furuseth, journalist og kommentator Skjalg Ledang og redaktør Alexander Killingberg

Fosna-Folket kutter frekvens og satser digitalt med egen Pluss-løsning

- Medievanene til folk er radikalt endret i løpet av svært kort tid, sier redaktør Alexander Killingberg.

Publisert

Avisa Fosna-Folket i Sør-Trøndelag endrer denne uken utgivelsesfrekvens på papir fra tre til to ukentlige utgivelser.

Torsdag 16. februar kom den siste torsdagsavisa ut på papir. Trønderbladet, Avisa Sør-Trøndelag og Brønnøysund avis har nylig gjort lignende tiltak, skriver avisa.

Redaktør Alexander Killingberg forklarer valget slik:

- Det vi gjør nå er å tilpasse produktet etter tida vi lever i. I stedet for tre ukentlige utgivelser på papir, kommer vi nå med to langt fyldigere papiraviser i uka. Sideantallet per uke vil ikke gå vesentlig ned. Endringene frigjør også kapasitet i redaksjonen til å lage mer og bedre innhold.

I tillegg varsler avisen at de satser på egen Pluss-løsning på nett.

– Vi er en liten redaksjon, og torsdagsavisa har tidligere gjort det vanskelig for oss å lage den store og fyldige helgaavisa. Vi har rett og slett hatt for lite tid på den. Nå får vi muligheten til å lage en knallgod fredagsavis som varer mye lenger enn den gamle.

– Vi byr på mer dyptpløyende nyhetssaker og nært stoff som tresiders portrett samt en ny, spennende historisk serie. Gled dere til fredag, sier redaktør Killingberg til Fosna-Folket.

Powered by Labrador CMS