Redaktør Kjetil Stormark i AldriMer.no er bekymret for fremtiden til nettavisen.
Redaktør Kjetil Stormark i AldriMer.no er bekymret for fremtiden til nettavisen.

Forsvarsavisen Aldrimer.no sliter: – Mer spennende enn jeg egentlig har satt pris på

– Jeg håper vi greier å snu skuta, sier redaktøren.

Publisert

Aldrimer.no varslet fredag om at de nå kom til å bli endringer i tilbudet, og at det ikke lenger er mulig for avisen å levere daglige oppdateringer. 

Dette på grunn av begrenset abonnementssalg og sviktende inntekter.

– Jeg har brukt private sparepenger og økt eget boliglån for å greie å ha muskler til å være tålmodig. Det er en grense for hvor lenge du kan holde på med det. Til slutt må du også kutte kostnader og ambisjonsnivå. Det er dette jeg varsler leserne om nå, sier redaktør Kjetil Stormark til Medier24.

– Ærlig på hva som er situasjonen

Stormark forteller hvordan de siste månedene har vært, og hva som blir det viktigste fremover.

– Det har vært mer spennende enn jeg egentlig har satt pris på, men jeg har fortsatt ikke gitt opp, sier Stormark.

Redaktøren skriver i sin kommentar i avisen at  «å relansere nettavisen under Covid-19-pandemien ble for utfordrende».

– I kommentaren har jeg prøvd å være ærlig på hva som er situasjonen, sånn at de som sitter på gjerdet kan velge å bli abonnenter nå medvirke til at avisen kan overleve på sikt, sier han.

I disse dager ser han på flere inntektsmuligheter, da han mener han ikke har utfordret alle muligheter enda. 

– En ting jeg ikke har brukt så mye krefter på under pandemien er annonsemarkedet, rett og slett fordi bunnen falt ut av dette i den første fasen av pandemien. Jeg håper derfor, nå som ting tar seg litt opp, at det kan være penger å hente der også for vår del. Men det vil vise seg.

– Jeg håper vi greier å snu skuta. Det er selvsagt klart at utfallet også kan bli det motsatte, at vi blir nødt til å avvikle. Men jeg skal sette himmel og jord i bevegelse for å unngå det.

Stormark er klar på at han synes det drives for lite journalistikk på deres område.

– Aldrimer trengs så sterkt, sier han og utdyper:

– Vår journalistikk er utrolig viktig. Vi skal holde norske myndigheter ærlige og ansvarlige for om de ivaretar sikkerheten til norske innbyggere på en tilfredsstillende måte. Det er midt i kjernen av medienes samfunnsoppdrag.

  

Redaktør Kjetil Stormark i AldriMer.no forteller at det er viktig å være realistisk, men at han ikke skal gi opp enda.
Redaktør Kjetil Stormark i AldriMer.no forteller at det er viktig å være realistisk, men at han ikke skal gi opp enda.

– Positive tilbakemeldinger

Det var i april at Stormark bestemte seg for å relansere nettavisen. Det var etter at den hadde ligget stille siden oktober.

Han forteller at han har lagt ned for mye arbeid til at han bare har lyst til å avslutte driften.

– Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger, sympati og forståelse. De fleste skjønner at man er nødt til å ta grep når kostnadene er større enn inntektene, forteller han om reaksjonene som er kommet etter fredagens varsel.

Redaktøren sier at det viktigste fremover er å lage god journalistikk med den kapasiteten han har. I tillegg må han arbeide med å finne gode og varige løsninger.

– Samtidig er det viktig å være realist og ikke holde på med dette for lenge, hvis det viser seg at det ikke skulle gå. Jeg skal gjøre det jeg kan, så får vi se, avslutter redaktøren.

Medier24 har tidligere skrevet flere saker om Aldrimer.no. Blant annet i fjor sommer da Stormark ba leserne om råd til hvordan avise kan fortsatt sikre driften.

Powered by Labrador CMS