Morten Øverbye blir nyhets­redaktør i Aldrimer.no

Den tidligere Dagbladet-redaktøren skal jobbe for å sette kritisk søkelys på Norges forsvarsevne.

Publisert

Dagbladets tidligere nyhetsredaktør Morten Øverbye blir nyhetsredaktør i Aldrimer.no, opplyser nettavisa i en melding.

Nettavisen har gjort seg bemerket ved å rette et kritisk søkelys på Norges forsvarsevne og sikkerhet.

— Aldrimer.no er et spennende prosjekt som driver kritisk og grundig journalistikk på forsvar- og sikkerhetspolitikk og beredskap, et område som er høyaktuelt i dagens politiske situasjon, sier Øverbye.

Øverbye har bakgrunn som leder for CNN Norge, utgavesjef i VG Nett og nettredaktør/nyhetsredaktør i Dagbladet. Han har de siste årene drevet eget teknologiselskap, skriver de i meldinga.

— Jeg har ønsket meg tilbake til journalistikken, og da jeg fikk sjansen til å være med på å forme et journalistisk prosjekt som tar for seg viktige spørsmål for tiden vi lever i, var jeg ikke i tvil. Jeg kjenner Kjetil som en særdeles dyktig gravende reporter og ser frem til å få mulighet til å jobbe sammen med ham igjen, sier Øverbye.

— Jeg håper vi skal kunne fortsette det arbeidet Kjetil og de andre har startet på til nå, med grundige dagsaktuelle saker på forsvarsområdet sammen med egne gravesaker og avsløringer, sier Øverbye.

Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark i Aldrimer.no er meget fornøyd med rekrutteringen.

— Morten har lang journalistisk erfaring, mye kunnskap og gode vurderingsevner. Vi gleder oss veldig over å få Morten med på laget, sier Kjetil Stormark.

— Hans grundererfaring vil trolig også bli nyttig for oss. Selv om Aldrimer.no nå er inne i sitt fjerde driftsår, er dette fortsatt et grunderprosjekt der vi ønsker å utvikle oss videre, sier Stormark. Ifølge Stormark har nettavisen det siste året hatt mer enn 500.000 unike brukere.

Stormark og Øverbye har også tidligere jobbet sammen, da de begge var journalister i henholdsvis VG og VG Nett på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

— Jeg lærte Morten å kjenne som en meget hyggelig, grundig og dyktig kollega. Det blir moro å igjen jobbe sammen etter såpass mange år, sier Stormark.

Powered by Labrador CMS